‘Showcolade’ en taart voor burgervader

Jasper en zijn dochters Amélie en Julie op bezoek bij de burgemeester

Door: Arjen Vos. Het was een uitdaging die bakker Jasper Engel graag aannam. In zijn nieuwjaarstoespraak memoreerde burgemeester Oude Kotte aan de taart die Jasper ooit maakte voor koningin Beatrix en dat hij, na gekozen te zijn tot ondernemer van het jaar, wel iets soortgelijks verwachtte op het raadhuis.

Het was voor de eigenaar van bakkerij Vooges wachten op een geschikt moment maar dat diende zich vanmorgen aan. Precies twee dagen voor Vaderdag bezorgde Jasper samen met zijn twee dochters een indrukwekkend vijf kilo wegend ‘showstuk’ van chocolade met daarop een standaard voor het beroemde Aalsmeerse bosvruchtentaartje. Speciaal voor Vaderdag in een aangepaste versie met blauw overhemd en rode stropdas.

Praam en watertoren
Het chocoladekunstwerk is een eigen ontwerp van Jasper en verbeeldt de golven van de Westeinder waarin een praam en de watertoren centraal staan. De burgemeester beloofde de chocolade nog even heel te laten en pas na het weekend aan te breken en te verdelen onder de medewerkers van de kernorganisatie. “De watertoren en de praam neem ik stiekem zelf mee naar huis,” aldus Oude Kotte.

De Aalsmeerse bakker had overigens vandaag al genoeg bosvruchtentaart bij zich voor iedereen in het raadhuis. Deze speciale uitvoering van de Vaderdagtaart is overigens ook (uitsluitend dit weekend) verkrijgbaar in de winkels van bakkerij Vooges.

(Foto’s: Arjen Vos)

 

3 reacties

  1. Ja je moet jasper niet uitdagen. Hij is tot heel veel in staat. Dat zie je hier maar weer. Niet normaal wat een kunstwerk. De kunstenaar en ambachtelijke brood en banket bakker van aalsmeer en omstreken. Wacht niet en proef de speciale smaken in zijn winkels. Vooges net iets anders dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin