Sfeervolle kerstmarkt verlicht Historische Tuin

Het idee om een kerstmarkt op de Historische Tuin te organiseren was origineel gevonden. De uitvoering zelf was volgens de organisatie, Lionsclub Aalsmeer Ophelia, zeer geslaagd. Veel bezoekers, een gevarieerd aanbod en een mooie opbrengst voor nieuwe verlichting van de ‘gastheer’. Best kans dat een nieuwe traditie is geboren.

De reclamecampagne voor het evenement bleek effectief. Het was aanhoudend druk tijdens de markt die van half elf ‘s morgens tot ’s avonds zeven uur duurde. Dat het vanaf halverwege de middag regenachtig was, maakte het er alleen maar gezelliger op. ‘Hoppend’ van kas naar kas ondervond het publiek nauwelijks hinder van de nattigheid. Met wat fantasie waren de verlichte regendruppels net sneeuwvlokjes.
 
Dat ook Het Tuinhuis een partner in het geheel was, had een toegevoegde waarde. Vanaf het Praamplein lonkten de lichtjes van deze horecagelegenheid. Ook de geur van poffertjes trok de bezoekers over de brug.
 
Ons kent ons
De kraampjes in de kassen, zo’n 25 in getal, waren voornamelijk op kerst gericht. “We hebben geprobeerd om een echte kerstmarkt te zijn. Dus niet te veel kramen met producten die eigenlijk niet op een kerstmarkt horen,” aldus Lionslid Lia Gardenier-van Andel die samen met collega-‘leeuwinnen’ Esther Gouwerok en Wendy Verbeek behoorlijk scoorde met de verkoop van ilex, amaryllis en hyacinten.
 
“Het is toch een beetje ‘ons kent ons’ en vooral bekenden kopen wel iets. Maar we hebben erg veel plezier gehad. Het had ook wel iets om in die oude kas met cyclamen te staan.”
 
Aanvulling
Ook de expositieruimte, de oude stal en het veilinggebouw waren bij de markt betrokken. Er werden ideeën gepresenteerd voor het kerstdiner, lokale kunstenaars lieten hun werk zien en er was muziek met diverse kooroptredens in de afmijnzaal.
 
Uiteraard werd er ook geveild. Coos Buis wist als gewiekste veilingmeester maar liefst 500 euro uit de zakken te praten. Een welkome aanvulling voor het goede doel waar hij zelf deel van uitmaakt.
 
Ledverlichting
De opbrengst van 2700 euro komt geheel ten goede aan de Historische Tuin. De aanschaf van ledverlichting voor de tentoonstellingskas komt hiermee een stuk dichterbij. Binnenkort wordt de cheque uitgereikt aan het bestuur van de Stichting Historische Tuin. De Lions Ophelia gaan binnenkort nadenken of dit evenement ook volgend jaar op de kalender komt te staan.
 
Foto: Wendy Verbeek, Lia Gardenier-van Andel en Esther Gouwerok in de cyclamenkas. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

                                          – advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel