Seringen uit het vuistje

Kweker Jan ten Hoeve maakt een klant blij met bloemen.

Met het instorten van de bloemenhandel via de veiling proberen veel plaatselijke kwekers nog iets van hun waar op een andere manier te verzilveren. Het idee dat al het werk voor niets is geweest en de met veel zorg en aandacht tot bloei gebrachte bloemen direct naar de afvalhoop kunnen, is een slecht te verteren vooruitzicht. Daarom stijgt het aantal kwekers dat bloemen vanuit de schuur of langs de weg te koop aanbiedt.

Kweker Jan ten Hoeve, met zijn bedrijf ‘De Seringen Specialist’ op de Uiterweg gevestigd, kondigde op de sociale media aan dat hij volop in de seringen zit. En dat sorteerde effect. Van samendrommende mensen zoals een week eerder bij de bloemenverkoopactie in Aalsmeer-Oost was geen sprake. Liefhebbers stapten dit weekend gedoseerd en op veilige afstand van elkaar bij de kweker de schuur binnen waar ze gedetailleerd uitleg kregen over hoe de bloemen het langst mooi te houden.

Ten Hoeve geeft aan in deze tijd flink in te leveren. “De afrekening van de veiling is nog maar zo’n twintig procent van wat ik normaal krijg. Maar mijn kosten gaan wel door en het werk is er niet minder om,” zo laat hij weten.

Kijk naar wat je hebt
Een seringenkweker aan de andere kant van Aalsmeer is minder negatief. Volgens Maarten Alderden van de Oosteinderweg is er de eerste maanden van dit jaar op de veiling een goede prijs voor zijn bloemen betaald. “Het is niet onaardig maar onder normale omstandigheden had het wel meer kunnen zijn. We kunnen er gelukkig nog van eten maar niet elke seringenkweker is hetzelfde,” aldus Alderden die liever kijkt naar wat hij wel heeft dan naar wat hij niet heeft. Deze week verwacht Alderden klaar te zijn met de seringen en gaat hij over op sneeuwballen. “Die verkopen we ook aan de weg. We hebben er net een stelling voor getimmerd.”

Tekst en foto Arjen Vos

 

3 reacties

  1. Jan, jullie prachtige seringen-beroep zal overleven. En daarmee jouw mooie bedrijf.Sterkte en alle succes toegewenst. Groet, Rob Smelt

  2. De seringen staan prachtig op de vaas! Aanrader. Ook leuk om cadeau te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel