Scouts Tiflo zorgen voor groene invasie

(Bevat filmpje)Aalsmeer en Kudelstaart zitten er weer lommerrijk bij. Dat kan geconcludeerd worden na het afgelopen weekend waarin de scoutingvereniging maar liefst 1600 planten aan de man wist te brengen. Bij de jaarlijkse verkoopactie was de hele vereniging betrokken.
 
Donderdagavond werden de plantenbakken al in gereedheid gebracht. Zaterdag was het D-day. Zo’n 120 scouts zorgden voor een ware groene invasie door zich over heel Aalsmeer en Kudelstaart te verspreiden. Voor het gemak werden beide dorpen maar even in 14 wijken ‘gehakt’. Het was van half tien tot vier uur een lange dag werken maar de voldoening was groot toen vrijwel alle planten verkocht bleken te zijn.
 
Zielig
Volgens mede-organisator Ronald Stolwijk treft Tiflo het ieder jaar met het weer. “Voor de verkoop zou het beter zijn als het regende, dan vinden de mensen ons zielig en zijn ze eerder geneigd iets te kopen. Nee hoor, we zijn bij met het mooie weer. En voor het tweede achtereenvolgende jaar kon men ook on-line bestellen. Daarmee werden toch mooi 50 planten verkocht.” 
 
Ook stond er een plantenkraam op het Praamplein. “Mensen die niet thuis waren omdat ze boodschappen deden, konden zo toch een plantje kopen. En veel mensen die wel thuis waren, gaven ook wel gewoon geld zonder dat ze een plantje wilden,” aldus Stolwijk.
 
Met de opbrengst kan Tiflo weer allerlei activiteiten organiseren en onderhoudswerk verrichten. Een welkome bijdrage die voorkomt dat er hogere contributie moet worden geheven.
 
Foto en film Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel