Schaatsbaan Kudelstaart niet open

In februari 2021 was de ijsbaan van VZOD voor de laatste keer in gebruik (Foto archief AV/Laurens Niezen)

Door: Klaas Leegwater. Lage temperaturen in de nacht, windstil, het zijn ideale omstandigheden voor ijsgroei. De eerste schaatsbanen in het land zijn vandaag open gegaan op ondergelopen weilanden of waar een laagje water afgelopen nachten is aangebracht. Bijvoorbeeld in Doorn, De Lier en Winterswijk konden mensen vanochtend het ijs op.

De schaatsbaan in Kudelstaart op een ondergespoten skeelerbaan aan de Ambachtsheerweg zal deze dagen zeker niet open gaan. Dat meldt vanochtend de natuurijscommissie van Schaatstrainingsgroep VZOD. De organisatie van de ijsclub vindt het gezien de weersvooruitzichten niet haalbaar alle werkzaamheden op te starten voor een opening.

Hoop op begrip
“We zien het niet zitten om zoveel werk te verrichten voor eigenlijk alleen dinsdagmiddag en woensdagochtend schaatsen, want vanaf woensdagmiddag is het al weer boven nul,” zegt bestuurslid Peter Kuipers, “temeer daar we het voornamelijk doen voor de jeugd en die zit vandaag en woensdagochtend op school. Ik hoop op ieders begrip bij dit besluit.”

De Kudelstaartse ijsclub, die nog extra vrijwilligers zoekt, hoopt uiteraard dat bij een volgende vorstperiode de baan wel kan worden geopend. “Alles stond en staat klaar om te beginnen, iedereen is en blijft enthousiast om aan de slag te gaan. We laten alles voorlopig staan voor als het wel door kan gaan,” aldus Kuipers.

Eén reactie

  1. Ze moeten de weers voorspellingen in de gaten houden dan zijn ze al aardig op weg hier 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin