Samen spelen in Copernicusstraat

Door: redactie. Vrijdag 1 september werd het gerenoveerde speeltuintje aan de Copernicusstraat in Kudelstaart officieel en feestelijk in gebruik genomen. Bijzonder is dat in deze speeltuin ook kinderen met een beperking terecht kunnen. De aanpassingen kwamen er op voorspraak van buurtkinderen. Die haalden twee jaar geleden handtekeningen op, zodat hun meervoudig beperkte buurmeisje Lotte mee kon spelen.

Dorpsraad Kudelstaart ondersteunde het verzoek evenals de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer. De ondergrond is opnieuw betegeld, er is een nestschommel geplaatst en een draaimolen waar Lotte met haar rolstoel in kan rijden.

Buurtfeest
Aan wethouder Willem Kikkert was de eer het speeltuintje officieel te openen. Hij zei te hopen dat meer van dit soort speeltuinen en speeltoestellen in de gemeente gerealiseerd kunnen worden. Na deze korte plechtigheid was er een buurtfeest op het grasveld naast het speeltuintje, mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van bewoners en Stichting Dag van je Leven.

Meldpunt
De gemeente en de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer vinden het belangrijk om te zorgen dat iedereen kan meedoen in Aalsmeer en Kudelstaart. Of je nu in een rolstoel zit of achter een rollator loopt of dat je verstandelijk beperkt bent, slechtziend of slechthorend. Wil je iets melden, zoals een stoep waar je met je rolstoel niet goed af kunt komen of zijn er obstakels op een geleidelijn? Of heb je een idee om Aalsmeer nog toegankelijker te maken? Meld het dan bij de werkgroep via toegankelijk@aalsmeer.nl. Voor meldingen in de openbare ruimte kan ook Fixi gebruikt worden.

(Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook de gallery onder de advertentie van Aalsmeer Lokaal)

 

Lees vorig bericht

Verbeten strijd om pole-position Pramenrace

Lees volgend bericht

Lintje voor Dick Piet tijdens tiende filmavond


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *