SAM zoekt rolstoelduwers

Op 1 januari is Stichting SAM, dat staat voor 'Sociale Activiteiten voor de Medemens', officieel van start gegaan. Eind vorig jaar haalde de Aalsmeerse afdeling van het Rode Kruis een streep door de sociale activiteiten, waarna een grote groep vrijwilligers de overstap naar de nieuw opgerichte Stichting SAM heeft gemaakt.

De overgestapte vrijwilligers zijn afkomstig uit de rolstoelwandel- en rolstoelfietsgroep. Elke week halen zij bewoners op uit diverse Aalsmeerse zorgcentra om een stukje mee te wandelen of te fietsen. Ook hebben twee coördinatoren van de jongerengroep de overstap naar SAM gemaakt.

Geldschieters
Gedurende het Rode Kruis-tijdperk werden activiteiten bekostigd vanuit de collecteopbrengsten. Omdat de nieuwe stichting geen collecte houdt, ziet hun financiële plaatje er even iets anders uit en zijn zij afhankelijk van donateurs en sponsoren. Voor de aanschaf van winter- en zomerkleding wordt hard gezocht naar geldschieters. Het vertrouwde rood waarin de vrijwilligers tot voor kort achter de rolstoelen door het dorp liepen, is verdwenen. Daar komt binnenkort een andere herkenbare kleur voor terug.
 
Rondje om de kerk
Hoewel een grote groep vrijwilligers is overgestapt naar SAM, is de nieuwe stichting nog naarstig op zoek naar nieuwe aanwas. Gezocht wordt naar mensen die wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een ommetje achter de rolstoel kunnen maken. Voor een 'rondje om de kerk' met de rolstoel- of duofiets zoekt men mensen die hiervoor wekelijks of tweewekelijks beschikbaar zijn. Tenslotte zoekt de stichting ook nog naar een vrijwilliger die het rolstoelfietsen wil en kan coördineren. Deze laatste functie kent een tijdsbelasting van hooguit een tot twee uur per maand.

Momenteel wordt hard gewerkt aan het opzetten van een, door een bedrijf gesponsorde, website die binnenkort online zal gaan.

Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger rolstoelduwen kan contact opnemen met Marie Kluinhaar (06 20893879). Voor sponsoring of meer informatie mail of bel met Jan Kwak: jankwak@jeka52.nl 06 53928043.

Foto: vrijwilligers van het Rode Kruis in Mijdrecht als rolstoelduwer, Foto archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel