SAM hoopt op flink geldbedrag met spelprogramma RTL4

Door: redactie. Zaterdag 15 januari om 20:00 uur wordt er in het RTL4 spelprogramma ‘Weet ik veel’ gespeeld voor een geldbedrag dat bestemd is voor het goede doel. ‘Stichting SAM Aalsmeer’. Voor dit programma zijn vorig jaar zomer opnames gemaakt van de activiteiten van Stichting SAM.

De stichting is volgens voorzitter Jan Kwak al in 2020 door RTL benaderd. “De dame die het daar regelt voor dat programma woont in Uithoorn en heeft eerst in haar omgeving gekeken wat er aan goede doelen was. Zo kwam ze op onze site uit,” aldus Kwak. Vanwege corona kon het destijds niet doorgaan maar afgelopen jaar kwam de herkansing. “In Juni is een hele filmcrew met regisseur en al langs geweest en hebben rond de watertoren opnamen gemaakt van onder anderen ons duofiets project. Bijna zes uur opnames resulteerden in ongeveer één tot anderhalve minuut televisie.”

Voor wie het programma niet kent: drie BN’ers beantwoorden 50 algemene kennisvragen en tevens spelen studenten mee met dezelfde vragen. De BN’er met de beste score speelt de finale, waarin hij of zij – met de hulp van de beste student – geld kan verdienen voor het goede doel. Jan Kwak hoopt dat er genoeg geld wordt gewonnen zodat één maar liefst twee duofietsen kunnen worden aangeschaft. “We willen heel graag in Aalsmeer-Oost en Aalsmeer-Dorp thuiswonende ouderen of mensen met een beperking kunnen meenemen op een duofiets.”

Fietsers/vrijwilligers gevraagd:
Om te kunnen duofietsen worden er nog steeds fietsers gevraagd. De duofietsen zijn met electrische trapondersteuning uitgevoerd dus zowel fitte dames als fitte heren zouden daarmee overweg kunnen en zijn van harte welkom. Aanmelden kan door te mailen naar info@stichtingsam.eu of te bellen naar Jan Kwak: tel 0653.928043.

(Foto st. Sam)

Lees vorig bericht

FAM zaterdag open

Lees volgend bericht

Column: Op welke grond vallen de politieke programma’s?


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *