Ruim 200 vrijwilligers actief bij NLdoet

Afgelopen weekend vond voor de dertiende keer NLdoet plaats in Aalsmeer. Vrijwilligers waren aan de slag bij onder andere de Kinderboerderij, de Historische Tuin, Zorgcentra Meerlanden en Rozenholm, Scouting Tiflo, KDC De Lotusbloem, OBS Samen Eén en bij de Corvee Westeinderplassen Aalsmeer.

Vrijwilligerscentrale Amstelland zegt tevreden te zijn over het verloop van de activiteiten. “Mensen konden zich voor de klussen aanmelden via onze site maar dit bleek toch niet door iedereen gedaan te worden. Daardoor leek het misschien alsof er niet genoeg deelnemers zouden zijn voor de klussen. Veel mensen kwamen gewoon spontaan opdagen. In totaal zijn er naar schatting ruim 200 vrijwilligers actief geweest,” vertelt Floor van der Heijden die het actieweekend coördineerde.

Politiek actief
Ook de politiek was actief tijdens NLdoet. Burgemeester Jeroen Nobel en wethouder Jop Kluis hielpen mee tijdens de schoonmaak op de Westeinderplassen. Op kinderboerderij Boerenvreugd staken wethouder Robbert-Jan van Duijn en een aantal raadsleden de handen uit de mouwen. Wethouders Ad Verburg en Gertjan van der Hoeven lazen voor en wandelden met kinderen bij De Lotusbloem, het kinderdagcentrum van Ons Tweede Thuis.
 
Foto's: het schoolplein van Samen Eén werd met hulp van veel jongeren opgefleurd (foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van het CDA), bij scouting TiFlo werden onder meer muren geschilderd en schoongemaakt.(Foto Arjen Vos)
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin