Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie en pleziervaart

Suppen door het Westeinderplassengebied (Foto: archief AV/Arjen Vos)
Door: redactie. De provincie stelt in 2024 ruim één miljoen subsidie beschikbaar voor allerlei soorten initiatieven rondom waterrecreatie. Gedacht kan worden aan schoonmaakacties rondom zwemplekken, het aanleggen van een kanopassage of het verduurzamen van de watersportfaciliteiten en de pleziervaart. Vanaf medio mei kan subsidie worden aangevraagd.
Waterrecreatie is volgens de provincie onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Noord-Holland. “Als provincie koesteren we dat en ondersteunen wij initiatieven die daar een bijdrage aan leveren,” laat gedeputeerde Recreatie en Toerisme Esther Rommel weten in een persbericht.
Afgelopen jaren heeft de provincie diverse ontwikkelingen op het water en langs de kant financieel gesteund, zoals rolstoeltoegankelijke steigers, laadpalen voor elektrische bootjes, het opleiden van vrijwilligers tot sluisbedienaren en het verbinden van vaarwegen zodat recreanten lange tochten kunnen maken. Allemaal bedoeld om een bijdrage te leveren aan het toegankelijk en aantrekkelijk houden van de wateren in de Noord-Holland.
Subsidie aanvragen
Organisaties en overheden kunnen bij de provincie subsidie aanvragen. Elke regeling kent een eigen aanvraagperiode en voorwaarden, lees in het Subsidieloket op www.noord-holland.nl er meer over.

3 reacties

  1. Doorgang vanaf Westeinder naar de Drecht zou een enorme verbetering zijn voor de vaarmogelijkheden in dit gebied.

  2. Goed nieuws, kan er eindelijk werk worden gemaakt met het rolstoeltoegankelijk maken richting hoger gelegen boulevard bij opgang naast Watertoren. BW Platvorm Bewoners Waterfront gunt alle mensen het zelfde uitzicht op os mooi Waterfront en de Westeinder!

  3. ze kunnen het beter geven aan de bewoners die daar wonen kost elke keer bakken met geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin