Routes Ride for the Roses bekend gemaakt

Gisterenmiddag was de watertoren het decor voor de bekendmaking van de drie routes van de Ride for the Roses. Op 6 september gaan zo’n 12.000 fietsers vanuit Aalsmeer 100, 50 of 25 kilometer fietsen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Projectleider Albert Vuil had de eer om de aanwezigen, waaronder pers, sponsors, vrijwilligers, burgemeester Jobke Vonk en wethouder Ad Verburg, te vertellen hoe de routes lopen. Hij nam de honneurs waar van Cees van Luling, voorzitter van de werkgroep route, die door ziekte niet aanwezig kon zijn.

Verrassende routes
Wielrenners kunnen zich opgeven voor de 100 kilometer cycletour die vanuit Aalsmeer door de Haarlemmermeer voert en via Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn weer eindigt in Aalsmeer. Een verrassende route in een verstedelijkt gebied met ook een mooi stuk natuur.  

Deelnemers aan de toertochten fietsen voornamelijk op fietspaden. De route van 25 kilometer is een ‘rondje Westeinder’ en de 50 kilometer verlengt langs de Braassemermeer via Roelofarendsveen, Hoogmade en Woubrugge. Alle deelnemers, van jong tot oud, getraind of ongetraind, kunnen genieten van een mooi landelijk stukje Noord- en Zuid-Holland.

Nodige voorbereiding
De lokale werkgroep route is samen met Ralf Schipper van het landelijk bureau Sciandri en voornamelijk Bauke van Bourgondiën verantwoordelijk geweest voor de routes. Begin maart kwamen ze voor het eerst samen en anderhalve maand later konden ze met trots de routes laten presenteren door de Aalsmeerse projectleider. De routecommissie is erin geslaagd om aan alle voorwaarden te voldoen waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat.

Maar daar is natuurlijk de nodige voorbereiding aan voorafgegaan. Het eerste concept is samengesteld met behulp van de site: www.afstandmeten.nl en de routecommissie is met de politie, de gemeenten en de provincie om de tafel gegaan om het totale parcours punt voor punt door te nemen. Duizenden wielrenners door een stedelijk gebied als de Randstad laten fietsen is een enorme uitdaging. Gedurende een klein uur worden alle wegen waar de route langskomt afgesloten en de fietsers mogen geen spoorweg, metro of trambaan passeren en zo min mogelijk het busverkeer hinderen.

Tevreden
De routecommissie is tevreden. Albert Vuil liet weten dat dit vooral te danken is aan het denken in mogelijkheden waartoe gemeenten en politie bereid waren. Dank gaat namens hen dan ook uit naar de clubleden van TC de Wokken, die bereid waren om diverse keren de route te rijden als test voor doorstroming en veiligheid.

Maar echt tevreden zijn ze pas als de deelnemers van de Ride for the Roses straks zeggen: “We wisten niet dat er van zo’n mooie route een fietsroute te maken is in de Randstad.”

Steentje bijdragen
Tijdens de bijeenkomst kwam ook Fred Doeleman aan het woord. Hij is voorzitter van de Stichting Ride for the Roses en haalde het belang aan van meedoen en zodoende geld op te halen voor onderzoeken waardoor kanker geen dodelijke ziekte meer is. Hij gaf treurige voorbeelden van mensen waarmee hij had samengewerkt en die er door kanker niet meer waren. “We moeten echt proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen hiervoor. Ik heb de vrijwilligers en het bedrijfsleven in Aalsmeer leren kennen als mensen die ervoor gaan, dus het moet gewoon lukken met elkaar.”

Cor Millenaar gaf kort uitleg wat de lokale werkgroep Side Events zoal doet op weg naar 6 september. Naast sportclubs, verenigingen, organisaties etcetera enthousiast krijgen om aandacht te schenken aan dit goede doel en zodoende geld in te zamelen, zorgen deze vrijwilligers er ook voor dat ze overal te zien zijn tijdens grote en kleine evenementen in Aalsmeer en de regio.

Zo stonden ze onder andere met de Ride-auto flyers uit te delen aan het publiek bij Kom in de Kas en The Beach en zullen ze er de komende maanden met het promotieteam nog veelvuldig op uit trekken. Als de organisatie van een (sport)evenement of activiteit reclame wil maken voor de Ride for the Roses kan er gemaild worden.

Proosten
Albert Vuil sloot de bijeenkomst af met het ontkurken van een fles bubbels om met iedereen in het zonnetje voor de watertoren te proosten op de drie mooie routes. De watertoren was voor deze bijeenkomst gratis ter beschikking gesteld en de drankjes en hapjes werden verzorgd door Culiworks.

Foto's: het ontkurken van de fles champagne om te proosten ging niet helemaal soepel. Albert Vuil (midden) werd bijgestaan door Cor Millenaar en Jobke Vonk. De groep vrijwilligers, gemeenten en sponsors maken een vuist tegen kanker (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel