Rookvrije entree Raadhuis

Voormalig kinderburgemeester Derek Buikema gaf tijdens zijn ambtsperiode de voorzet en anderen trekken zijn ingezette lijn door: het rookvrij maken van publieke plaatsen. Na scholen en steeds meer sportaccommodaties is nu ook het gebied rondom de entree van het raadhuis een rookvrije zone.

Dinsdag onthulde huisarts Frans Göbel, initiatiefnemer van het streven naar een Aalsmeerse rookvrije generatie, samen met burgemeester Oude Kotte een bord dat de rookvrije zone markeert. Behalve het bord zijn ook speciale stoeptegels geplaatst, waarvan er mogelijk nog veel meer in het Aalsmeerse straatbeeld zullen opduiken.

Verbieden
Het roken verbieden in de openbare buitenruimte behoort niet tot de mogelijkheden, maar het roken ontmoedigen natuurlijk wel. Wat we ervan kunnen krijgen weten we allemaal, en om ervoor te zorgen dat de volgende generatie er weinig voor gaat voelen een sigaret op te steken dienen we het goede voorbeeld te geven. De rookvrije zones dragen daar op een positieve manier aan bij. Volgens de geruchtenmachine betreft het rookverbod of de rookvrije zone het hele Raadhuisplein, evenals het hele Driekolommenplein. Dat is niet het geval. In overleg met ondernemers aan genoemde pleinen beperken de rookvrije zones zich tot de entree van het raadhuis én die van het gezondheidscentrum.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto’s Laurens Niezen.

(advertentie)

2 reacties

  1. Graag ook de gevolgen van de uitstoot van vliegtuigen, niet zo goed voor de gezondheid van de inwoners van Aalsmeer.

  2. Frans heel goed van je dat je het zichtbaar maakt in vorm van een tegel.
    Ik hoop dat het mensen tot denken zet !
    Want de gevolgen en gevaren zijn niet te overzien.
    Goed voorbeeld doet goed volgen.
    Je bent een held.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin