Rondje tuffen op fiets met hulpmotor

Zo’n veertig mannen en vrouwen stonden zaterdagochtend vol verwachting aan de start van de Solex-rit die speciaal voor de Feestweek Kudelstaart 777 werd georganiseerd. Volgens organisator Frans van den Aardweg een groep vaste Solextoerrijders, maar ook een paar nieuwe gezichten.

Om 10.30 uur vertrok de groep op de Solexen en Mobiletten voor een rondje van 77,7 kilometer in de omgeving. De lunch werd genuttigd in het Dorpshuis, waarna de tocht weer verder ging. “Het zonnetje liet zich nog zien en op drie pechgevalletjes na verliep alles goed.”

Uitleg Theo Rekelhof
Tussendoor was er een stop bij beroepsvisser Theo Rekelhof aan de Herenweg, die onder andere een en ander uitlegde over de huidige visstand in de Poel en een meerval liet zien.

 Frans van den Aardweg organiseert al dertig jaar solexritten en is lid van de Solexclub Kudelstaart. “Nu was het extra leuk door het 777-jarige bestaan van het dorp.” Van den Aardweg is samen met Piet Verburg een echte Solex-fanaat. “We hebben er in de loop der jaren heel wat in ons bezit gekregen. Piet heeft er voor zaterdag elf ter beschikking gesteld en mijn zeven stuks reden ook mee.”

Snerttocht
Iedereen die het een leuke ervaring vond om mee te rijden, kan op 26 juli weer een rondje tuffen op de fietsen met hulpmotor. Dan vindt er in De Kwakel een toertocht plaats. In Kudelstaart wordt op 17 oktober de ‘snerttocht’ georganiseerd en organisator Van den Aardweg hoopt weer op veel deelnemers.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-22808708. 

Foto's: 77,7 kilometer werd er zaterdag afgelegd op de Solex (foto's Arjen Vos, zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel