Rode loper uit voor groene school

Het liep behoorlijk storm gisteren tijdens de open dag van de Groenstrook. Met name tijdens het avondgedeelte was de belangstelling overweldigend. De school  had letterlijk alles uit de kast gehaald om indruk te maken op aanstaande leerlingen. En dat lukte.

Met een rode loper vanaf het trottoir langs de J.P. Thijsselaan tot aan de met ballonnenboog versierde entree werd de jeugdige gasten en hun ouders te kennen gegeven dat zij de eregasten waren. Eenmaal binnen werd het een ware ontdekkingstocht langs de vele onderdelen waarmee de school aangaf hoe divers ze is. De examenleerlingen van de kookklas toonden vol trots hun 'High Tea'. Het was maar goed dat ze er bordjes bij hadden gezet waarop stond dat hier niet van geproefd mocht worden. De verleiding was bijzonder groot. Maar de schalen met koek en cake die rondgingen en ook door de leerlingen gemaakt, smaakten ook prima.

Knuffelbeest
Een deur verder was het een beestenboel met tal van exotische dieren die vastgehouden en vertroeteld mochten worden. Bij de pluizige Chinchilla's viel dat nog te begrijpen, maar schildpadden en slangen als knuffelbeest dat ging vooral veel ouders toch te ver.

Groen karakter
In de aula was er een bonte verzameling van allerlei 'takken van sport'. Een zingend damestrio zorgde voor achtergrondmuziek, een opengewerkt voertuig richtte de aandacht op de technische kant van de school en achter een scherm werden foto's gemaakt met dieren naar keuze. Via de gang naar buiten belandde het bezoek in de kas waar het groene karakter van de school uitgebreid aan bod kwam. Bloemschikken en styling met behulp van flora, hier waren leerlingen met groene vingers aan de slag geweest. Nog een deur verder vonden we de paardenbak. Ook deze richting trok veel belangstelling van zowel jongens als meisjes.

Aandenken
Met een bak vol narcisjes of een vleesetende plant kregen de dik 700 bezoekers bezoekers die verspreid over middag en avond de school bezochten, een tastbaar aandenken mee. De inschrijving start over enkele weken maar voor veel kinderen was het nu al wel duidelijk dat dit de school is waar ze straks naar toe willen.

Volgende week woensdag is de Westplas Mavo aan de beurt. Ook deze school is onderdeel van het Wellantcollege. 

Tekst en foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Westplas Mavo.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel