Ringvaartbruggen zaterdag weer open

Het werk is klaar, de brug gaat helemaal open, de verkeershinder is voorbij. Zaterdag worden alle rijbanen op de beide Ringvaartbruggen tussen Aalsmeerderbrug en Aalsmeer weer opengesteld. Dat laat een woordvoerder van de provincie Noord-Holland, die brugbeheerder is, weten.

Ook alle verkeersmaatregelen rond de bruggen op de N196 zijn dan ingetrokken. Kortom, iedereen kan weer alle kanten op, zoals voorheen. Als het meezit, zijn de bruggen al in de loop van vrijdag vrij.

Planning gehaald
De volledige openstelling zaterdag betekent dat de laatste planning precies is gehaald. Aanvankelijk zou het verkeer eind september weer zijn normale verloop krijgen.

Maar er moesten onverwacht nog wat 'verborgen gebreken' onder de bruggen worden verholpen, zo meldde de provincie toen. De onderhouds- en herstelwerkzaamheden duurden daarmee bijna vijf in plaats van bijna drie maanden.

Al minder irritatie
Sinds het verkeer over de breedste, nieuwste brug geleid wordt, is bij automobilisten al een groot deel van de irritatie vanwege lange wachttijden verdwenen. De hinder, toen zowel auto's als fietsers over de smalle brug moesten, zorgde lokaal van begin juli tot half augustus voor veel ophef.

Daarna trad er verbetering in de verkeersdoorstroming in en waren er nauwelijks wachttijden, behalve in de spits. Velen hadden inmiddels ook hun heil gezocht in de snelle route via de nieuwe N201.

Foto: in juli gaf de afsluiting van de breedste brug de meeste overlast. Alles moest over de oudste brug, ook fietsers. (foto archief AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin