Rijsenhout gaat weer week uit z’n dak

Op zaterdag 10 mei begint de fameuze Feestweek Rijsenhout. ‘Onze buren’ hebben maar liefst 19 activiteiten, van benefietconcert en wielerronde tot braderie en seniorenfeestje. Voor jong en oud is er van alles te doen.

De meeste feestelijkheden vinden plaats in de feesttent aan het Konnetlaantje, tot en met zondag 18 mei.

Zaterdag 10 mei
De Rijsenhoutse feestweek begint met een Benefietconcert in de feesttent met gevarieerde optredens van verschillende artiesten. De opbrengst komt ten goede aan de bouw van een kerktoren en ontmoetingscentrum. De entree bedraagt € 10 en het concert wordt gehouden van acht tot twaalf uur.  

 Zondag 11 mei
Op zondagochtend wordt om tien uur de traditionele Tentdienst gehouden. Ook dit jaar openen de gezamenlijke kerken van Rijsenhout de feestweek met de inmiddels al zo vertrouwde tentdienst. Het thema is dit jaar een hoopvol devies: ‘Zoek het eens hogerop’. Iedereen wordt gevraagd om twee stuks fruit mee te nemen naar de dienst, zodat mensen die niet in staat zijn om te komen een fruitgroet gebracht kan worden.

Om elf uur kan ingeschreven worden voor de Motortoerrit, die in de middag plaatsvindt.

Een echt familiegebeuren is de Proeverijsenhout. Tussen drie en zes uur is iedereen welkom om een hapje en een drankje te komen proeven in de feesttent. Voor een klein bedrag kunnen verschillende wijnen, bieren, frisdrank en hapjes worden genuttigd. En omdat het Moederdag is, worden de eerste 150 moeders verwend met een heuse goodiebag.

Maandag 12 mei
Op de maandag wordt er in de avond gefeest. Met de PupQuiz in de feesttent om zeven uur en Klaverjassen en domineren om acht uur in buurthuis De Reede. De PupQuiz wordt georganiseerd in samenwerking met de Anna’s Hoeve en is een leuke competitie voor familie, vrienden of collega’s.

Dinsdag 13 mei
Van elf uur tot half drie staat de Seniorenmiddag voor 55-plussers op het programma met verschillende artiesten. Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat in verschillende winkels ligt of via mail.

's Avonds vindt de Open Feestweek Bridge Drive plaats, in De Reede vanaf acht uur. Opgeven vooraf is noodzakelijk, via mail, de website van de feestweek of bij bridgevereniging Rijsenhout.

In de feesttent is het tijd voor Rijsenhout’s Got Talent. Een talentenjacht waarbij inwoners van Rijsenhout hun talenten op het gebied van dans, zang, playback, sport of circus kunnen laten zien. Aanmelden kan via mail.

Woensdag 14 mei
Om één uur begint de Rabobank-kindermiddag met een interactief programma. De entree is gratis. Voor deze middag, waarbij kinderen vermaakt worden, is nog hulp nodig. Aanmelden kan via mail.  

Vanaf half negen ’s avonds presenteert de feesttent een Hollandse Avond, met optredens van Jan Leliveld, One Two Trio, Mark Fledderman en Barry en Jeff van Vliet. De entree bedraagt € 12,50.

Donderdag 15 mei
Donderdag is de dag van de Wielerronde Rijsenhout. Dit jaar is de vijftigste editie van de ronde, die altijd veel nationaal bekende coureurs trekt. Een traditie die niet verloren is gegaan en waar de Rijsenhouters altijd met veel enthousiasme naar uitkijken.

Maar er is meer die dag. Vanaf twee uur is de Braderie en ’s avonds vindt het feest Daverende Donderdag plaats, dat vanouds een succes is. Gerard Ekdom is weer van de partij en soulzangeressen Big, Black and Beautiful zullen een spetterende show neerzetten. Aanvang is om half negen en de toegang is € 10.

Vrijdag 16 mei
In de feesttent wordt de Dance-avond gehouden, een jaarlijkse hit, met de titel Love Bass Indoor 18+. Dit jaar met onder andere dj’s Afro Bros, Brian Chundro & Santos, Dennis van der Geest en Lucien Foort. Alle dj’s onder begeleiding van Cleyton Barros op percussie en MC Jolly Good achter de microfoon. De tent gaat open om half negen. In de voorverkoop zijn de kaarten het goedkoopst, € 10, en aan de deur kosten ze € 12,50 per stuk.

Zaterdag 17 mei
Zaterdag is de Auto & Voetbaldag. Te beginnen met de zesde editie van Het Laatste Rondje. Ruim zeventig oude en bijzondere auto’s gaan vanaf tien uur een tocht maken van honderd kilometer.

Vanaf twaalf uur is het een Bonte boel in Rijsenhout, met onder andere een levend tafelvoetbalspel, skelterrace, presentatie van garages uit Rijsenhout, prijsuitreiking van de kleurplatenactie en Het Laatste Rondje. Voor de kinderen is er vermaak, zoals spelletjes en springkussens. Ook is er live muziek, inclusief terras en eetgelegenheid. De toegang is gratis.

Het feesten wordt met een Slotavond afgesloten vanaf half negen. Voor een appel en een ei plus € 5 kun je een hele avond feesten op muziek van onder andere coverband Jamento en Barry van Radio Decibel.

Zondag 18 mei
Het slotevenement is een actieve Familiedag, voor iedereen vanaf één uur. Met onder meer een zeskamp (opgeven via de website), pony rijden, bungy jump trampoline, springkussens, schminken, een minikermis en nog veel meer. Voor een terras en eetgelegenheid is gezorgd.

Voorverkoopadressen: Bruna Aalsmeer, Restyle De Haarspecialist Rijsenhout en De Vluchtheuvel Rijsenhout
Volledige programma: klik op Feestweek Rijsenhout-website of Facebook.

Lees vorig bericht

Vernon Weber ‘grote man’ bij Aalsmeer

Lees volgend bericht

Duo Venema-Ubink haalt ‘steeds meer geld op’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *