Rijnland zorgt voor droge voeten

De Molenvliet is weer open

Door: Arjen Vos. Sinds een kleine week is de Molenvliet, officiële naam: Geijlwijckerweg, weer toegankelijk voor wandelaars en tweewielers. De werkzaamheden aan het nieuwe elektrische gemaal dat de Hornmeer- en Stommeerpolder moet drooghouden, zijn in een dermate vergevorderd stadium dat het gesloten houden van deze doorgaande verbinding niet langer noodzakelijk is.

Vorige week werd de nieuwe installatie naast de Stommeermolen op zijn plek getakeld. Dit exemplaar is compacter en energiezuiniger dan zijn voorganger. Het project dat in september vorig jaar begon, had wel wat voeten in de aarde vanwege gasleidingen die in de weg lagen. Het einde van de werkzaamheden is nu in zicht. In juli hoopt aannemer Schouls de bouw afgerond te hebben.

Dreggen naar de slinger

Slinger onder water
Vandaag werden op verschillende plaatsen langs het water mannen in hesjes gesignaleerd. Deze medewerkers van Rijnland controleerden de noodkeringen in dit gebied die ervoor moeten zorgen dat de bewoners droge voeten houden in geval van overstroming of extreem hoog water. In totaal gaat het om negen zogenaamde compartimenten die bij calamiteiten afgesloten kunnen worden. De noodkering onder de brug van de Stommeerweg ging soepeltjes naar beneden. Dat gold niet voor de slinger die nodig was om de kering te laten zakken en weer op te trekken. Deze belandde per abuis aan de verkeerde kant van de schoeiing waarna er even stevig gedregd moest worden om het stuk gereedschap weer boven water te krijgen.

(Foto’s Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Zo zie je maar dat door onbenulligheid het hele plan op losse schroeven (lees slinger ) staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin