Rijbewijs aanvragen rechtstreeks bij het RDW

(Foto archief AV)

Door: Mariëlle Wegman. Voor wie de officiële mededelingen van de gemeente van 21 juli heeft gemist: voor het regelen van een nieuw rijbewijs hoef je nog maar slechts één maal de trappen van het raadhuis te beklimmen. Namelijk voor het ophalen van het roze kleinood.

Sinds 1 juli 2022 kun je de aanvraag voor een nieuw rijbewijs rechtstreeks doen bij het RDW. Het gaat hier om verlenging van een rijbewijs, maar het is ook van toepassing op het uitbreiden met een categorie. Net succesvol afgereden voor rijbewijs B? In dat geval moet je nog wel fysiek naar het raadhuis om het rijbewijs aan te vragen.

Pasfoto en handtekening
U laat eerst een pasfoto maken bij een door het RDW erkende fotograaf. Je zet daar ook je handtekening en deze wordt samen met de pasfoto verstuurd naar het RDW. Hierop ontvangt u een e mail van het RDW waarin staat of u het rijbewijs digitaal kunt verlengen. Voor de aanvraag van het rijbewijs zelf surft u naar de website van het RDW. Om de aanvraag te kunnen voltooien heb je wel de DigiD-app op je mobiel nodig. Ook de betaling geschiedt digitaal, namelijk via iDEAL. Je ontvangt opnieuw een e-mail wanneer het roze pasje klaarligt om te worden opgehaald. Hiervoor moet je via de website van de gemeente een afspraak maken.

Voor mensen die liever hun rijbewijs op de ‘ouderwetse’ manier verlengen, blijft die mogelijkheid ook bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin