Ride for the Roses steunt regionale projecten

Ride for the Roses in Aalsmeer in 2011 (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De opbrengst van de Ride for the Roses die op 1 oktober voor de derde maal vanuit Aalsmeer georganiseerd wordt, zal besteed worden aan lokale en regionale initiatieven. Dat maakte de organisatie afgelopen week bekend.

De start en aankomst van de 24ste editie van dit grootse fietsevenement vindt plaats op het nieuwe recreatieterrein Hornmeer. De Ride for the Roses en KWF-kankerbestrijding hebben besloten om de opbrengst ten goede te laten komen aan wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van mensen met kanker en voor mensen die leven met kanker.

Het onderzoek dat wordt ondersteund door de Ride for the Roses is een belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker; Het vinden van de slimste bloedmeting voor vroege detectie van nieuwe of resterende darmkanker. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het VU Medisch Centrum

Kwaliteit van leven verbeteren
Een ander gedeelte van de opbrengst wordt geschonken aan regionale inloophuizen, waaronder Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, Inloophuis Esperanza in Badhoevedorp en Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht. Bij deze bijzondere plekken kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor ondersteuning, ontspanning en lotgenotencontact. De inloophuizen bieden een breed scala aan activiteiten en programma’s om de kwaliteit van leven van mensen die te maken hebben met kanker te verbeteren.

Met afstanden van 25, 50 en 100 kilometer kunnen zowel recreatieve fietsers als ervaren wielrenners aan ‘de Ride’ deelnemen. Zie voor meer informatie en inschrijven: ridefortheroses.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin