Ride for the Roses opnieuw vanuit Aalsmeer

Start van editie van 2015 in de veilinghallen van Royal Flora Holland (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De Ride for the Roses komt dit jaar terug naar Aalsmeer. Na de succesvolle edities in 2011 en 2015 wordt dit de derde keer dat de fietsronde Aalsmeer aandoet. Het evenement wordt dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd, het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie is in handen van KWF Kankerbestrijding, Dutch Flower Group en Nieuw Ondernemend Aalsmeer. Start en finish zijn op het evenemententerrein naast zwembad De Waterlelie.

Op zondag 1 oktober stappen vele duizenden deelnemers op de fiets om een route van 25, 50 of 100 kilometer af te leggen. De langste afstand werd van oudsher altijd in pelotonsvorm verreden maar sinds de editie van 2022 kunnen deelnemers deze afstand ook op eigen gelegenheid fietsen. Zo kunnen deelnemers nog meer genieten van de mooie routes, hun eigen tempo bepalen en te pauzeren op bijzondere locaties. Dit zijn plekken die door de organisatie speciaal zijn ingericht om even letterlijk en figuurlijk stil te staan bij de mensen die jij in gedachten hebt op deze speciale dag.

Vuist tegen kanker
De Ride for the Roses is een begrip in Nederland, een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo’n 2.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Mede met de opbrengst van de Ride for the Roses kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd voor minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten.

Burgemeester trots
Het is de derde keer dat de Ride de gemeente Aalsmeer aandoet. Burgemeester Gido Oude Kotte is verheugd en trots dat het bekende evenement opnieuw voor Aalsmeer heeft gekozen en roept iedereen van zowel binnen als buiten Aalsmeer op mee te doen aan de fietstocht en te genieten van al het moois dat Aalsmeer en de omgeving te bieden heeft.

Evenemententerrein
De start & finish zijn op het nieuw ontwikkelde evenemententerrein naast zwembad De Waterlelie. De Ride for the Roses is het eerste grote evenement dat georganiseerd wordt op dit nieuwe terrein. Achter de schermen zijn al veel voorbereidingen getroffen. Zo hebben Dutch Flower Group en Nieuw Ondernemend Aalsmeer zich reeds verbonden aan het evenement. Dutch Flower Group fietst met veel collega’s mee en zal net als voorgaande edities de finishroos voor alle deelnemers sponsoren. Nieuw Ondernemend Aalsmeer heeft zich ook als partner aan het evenement verbonden en helpt mee aan een succesvolle voorbereiding van het evenement.

In 23 edities is meer dan 17 miljoen euro bij elkaar gefietst. Gehoopt wordt dat ook met deze editie weer een mooi bedrag voor het KWF wordt opgehaald. Wie mee wil doen kan zich inschrijven op ridefortheroses.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin