Ride for the Roses kiest ook bij jubileumeditie voor Aalsmeer

Bij de start van 'The Ride' in 2023 (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Opnieuw is Aalsmeer dit jaar start- en vertrekpunt van de Ride for the Roses. De organisatie maakt vandaag bekend dat de 25e editie van de fietstocht voor het KWF op zondag 29 september ‘in het hart van de sierteelt’ plaats gaat vinden. Nieuw is dat naast de fietstocht van 25, 50 en 100 kilometer ook een wandeltocht van 15 kilometer wordt georganiseerd.

Het wielerevenement, waarbij veel deelnemers fietsen met een dierbare in gedachte en waarbij de opbrengst ten goede komt aan onderzoek naar kanker, wordt voor de vierde keer vanuit Aalsmeer georganiseerd. In 2011 deed ‘The Ride’ Aalsmeer voor het eerst aan. Toen nog met start en finish in de hallen van Royal FloraHolland. Dat werd herhaald in 2015. Vorig jaar werd op 1 oktober voor het eerst het nieuwe evenemententerrein in de Hornmeer gebruikt voor de 1300 fietsers.

“We hebben opnieuw voor Aalsmeer gekozen omdat het vorig jaar heel goed bevallen is en omdat de omgeving goed meewerkt,” zegt projectleider Dana Hollander, “vanwege de jubileumeditie wilden we graag iets speciaals doen en kwamen uit op een wandeltocht. Mede ingegeven door de wens van verschillende mensen die moeite hebben met fietsen maar toch graag mee willen doen. We zien het als een pilot.”

Ride for the Roses in Aalsmeer in 2011 (Foto archief AV/Arjen Vos) 

Dierbarengalerij
Net als de fietsroutes brengt ook de wandelroute de deelnemers dwars door het kassengebied, langs de wateren van het Groene Hart en langs de zogenaamde dierbarengalerij. Volgens de organisatie dé plek om even stil te staan bij de dierbaren waarvoor deelnemers fietsen of wandelen.

Ambassadeur
Voor deze speciale editie is Sylvana IJsselmuiden de ambassadeur. De presentatrice van onder meer Formule1 gerelateerde programma’s op YouTube kreeg op haar drieëntwintigste de diagnose baarmoederhalskanker. Een aantal jaar na de diagnose heeft ze maar één missie: jonge mensen laten inzien dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. De organisatie zegt enorm trots te zijn dat Sylvana zich als ambassadeur samen met Ride for the Roses wil inzetten voor een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker.

Aanmelden als deelnemer kan als gezin, vriendenteam, bedrijf of solo via de website van ridefortheroses.nl. Wie zich vandaag (Valentijnsdag) als tweetal aanmeldt, krijgt 20 procent korting op de inschrijfprijs.

 

Eén reactie

  1. Doe dit jaar ook weer mee. Woonachtig kudelstaart. Maar weet niet hoe ik moet invullen. HELP
    .. doe al voor de 7x mee. Geweldig werk . Ik kijk ernaar uit met gids oude kotte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel