Ride for the Roses 2018 naar Haarlemmermeer

Om 17.00 uur is officieel door voorzitter Fred Doeleman bekend gemaakt dat de gemeente Haarlemmermeer gastheer wordt van de Ride for the Roses 2018. Het wordt de 21ste editie en het bijzondere wielevenement in de strijd tegen kanker is inmiddels een begrip in Nederland

In 2011 en in 2015 werd de fietstocht georganiseerd door de gemeente Aalsmeer. Vele vrijwilligers stonden toen samen met het lokale bedrijfsleven klaar om het grote evenement tot een succes te maken. Er werd bij de laatste Aalsmeerse editie door zo’n 10.000 fietsers in totaal € 941.032,- opgehaald voor het KWF.

Niet naar Aalsmeer
De Stichting Ride for the Roses had interesse om opnieuw naar Aalsmeer te gaan voor de 2018-editie. De geruchten gonsden al een tijdje dat dit mogelijk ging gebeuren en er is met de gemeente gesproken. Echter, door verschillende redenen heeft de gemeente geen groen licht gegeven om het fietsevenement te hosten. Zo zou drie jaar na het 2015 evenement te vroeg zijn en waren er budgettechnische drempels.

Nu is buurgemeente Haarlemmermeer de plek van waaruit de cycletour van 100 kilometer en de toertochten van 25 en 50 kilometer gereden worden. Nieuw is de 80 kilometer route. Er wordt niet uitgesloten dat de route door Aalsmeer leidt. Als dat gebeurt zullen zeker Aalsmeerse bedrijven en horeca benaderd worden om bij te dragen aan dit goede doel.

De 'Ride' wordt gehouden op zondag 9 september. Start en eindpunt is de Expo Haarlemmermeer op het voormalige Floriadeterrein nabij Vijfhuizen.

Foto's: de 'Ride' in 2011 over Aalsmeerse wegen. Foto archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel