Regen beter voor de planten dan voor de handel

De Geraniummarkt is een evenement dat Aalsmeer als bloemendorp vandaag weer even op de kaart zette. Een Raadhuisplein bezaaid met bloemen. Bloemengodin Flora moet het met genoegen hebben bekeken vanaf haar torenhoge sokkel. De tuinen in en om Aalsmeer zien er de komende tijd weer extra fleurig uit dankzij de markt.
 
Zelden zal het zo nat geweest zijn op de Geraniummarkt als vandaag. De aanhoudende regen zorgde voor een troosteloos beeld. Zowel op het Raadhuisplein als in de Zijdstraat waar een braderie gehouden werd, was het een kletsnatte bedoening. Bezoekers met paraplu's, poncho's en regenpakken schuifelden langs de koopwaar op zoek naar 'iets leuks ' voor Moederdag.
 
Dat het de zaterdag voor Moederdag was, maakte de inspanningen van veel verkopers nog een beetje goed. Dankzij het doelgerichte publiek werd er best nog wel wat omgezet. Maar volgens verschillende handelaren was het beduidend minder goed zaken doen dan voorgaande jaren, waarin het weer een stuk beter meewerkte.
 
KiKa bakfietsen
Niet alle verkoopactiviteiten in het centrum waren voor eigen gewin. Zo was er bijvoorbeeld de bloemen- en fruitkraam van KiKa waarbij zowel de opbrengst van de verkoop als die van de bezorgdienst ten goede komt aan de stichting die zich inzet tegen kanker bij kinderen. Bakfietsen met oranje vlaggen reden heel Aalsmeer door om de bestellingen bij de mensen thuis af te leveren. Door de regen en de wind.
 
Flashmob
Op het kruispunt van de Wetering- en de Zijdstraat werden de hele dag door verrassingsacts uitgevoerd voor de Leontien Foundation. De ene keer een flashmob in de vorm van een volksdans, dan weer het spelen van oud-Hollandse spelletjes. Deelnemers aan de dans kwamen uit het hele land en zetten onder het motto 'met dansen maak je vrienden' hun beste beentje voor. Niet alleen op straat maar tussendoor ook onder het dak van de Doopsgezinde kerk waar de weersinvloeden niet telden. De vrijwillige bijdrage van de toeschouwers komt ten goede aan jonge mensen die kampen met eetproblemen.
 
Fotos Arjen Vos (AV). Zie ook de galerie hieronder

 

 

 

Lees vorig bericht

Jop Kluis (AB) wordt wethouder

Lees volgend bericht

Verkeersontsluiting op wijkoverleg Oost


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *