Recordopbrengst Doopsgezinde bazar

Het organiserend comité is er nog steeds verbaasd en opgetogen over. De bazar bracht afgelopen zaterdag niet alleen vele honderden bezoekers op de been, maar er kon s avonds ook een opbrengst van 29.207 euro worden genoteerd.

Elise Moolhuijsen, één van het drie leden tellende organisatiecomité, is er zelf nog steeds van onder de indruk: “Het was een topdag, voorbereid door zestien leden van het comité en met de inzet van velen. Alles werkte mee. Het weer, de bezoekers, de geweldige hulp en het enthousiasme van alle medewerkers, het liep allemaal geweldig.”

Dankzij Sinterklaas die deze dag ook nog naar het dorp kwam, waren er extra veel mensen op de been.

Elise: ”Ja, dat gebeurt wel vaker, dat de twee evenemten tegelijkertijd zijn. Maar in feite plannen we de bazar enkele weken na de Horti Fair in FloraHolland. Dan kunnen we altijd rekenen op de medewerking van kwekers en handelaren van bloemen en planten.” 

Jaarlijks trekt de bazar een groot aantal bezoekers en opvallend is dat het niet alleen leden en sympathisanten van de Doopsgezinde gemeente zijn die naar de bazar komen. We spraken zaterdag ook weer veel bezoekers van diverse 'richtingen' en allen waren het er over eens: deze bazar is bijzonder door de sfeer, die je ongedwongen kan noemen, de perfecte organisatie en de diversiteit van het aanbod.

Koopjes halen
Al 's morgens vroeg ver voor het aanvangsuur stond een lange rij bezoekers, die reikte tot in de Zijdstraat, geduldig te wachten tot precies op de afgesproken tijd de deuren van het kerkgebouw werden geopend. Uit de conversatie maakten we op dat de meeste vrouwelijke bezoekers hier jaarlijks hun garderobe komen aanvullen. “Er hangt zelfs haute couture,” aldus een mevrouw uit Den Helder.

Raddraaiers
Binnen was er veel belangstelling voor de vele kraampjes, waarbij onder andere het bekende aanbod van quilts die er waren te winnen, de kans een overtocht naar Engeland te kunnen maken, als kind lekker te kunnen spelen en tekenen in de stand van de altijd enthousiaste oud-burgemeester Hoffscholte en niet te vergeten, een smakelijke taart te winnen bij het Rad van Avontuur, waaraan ook dit jaar weer enthousiast en je zou haast zeggen, professioneel werd gedraaid door raddraaiers Jacco Piet en Bas Middelkoop.

Bloemen en planten
De organisatie had zich goed ingeleefd in de jeugd door een spannend computerspel te installeren waarop naar hartelust kon worden gespeeld. Ook enkele fanatieke volwassenen konden er hun hart op halen.

Elise Moolhuijsen wil nog even kwijt dat de opbrengst vooral moet worden gezocht in de bloemen en de planten. “Onze verkoper Coos Buis kon de voorraad niet aanslepen. Bloemen en planten vlogen weg.”

Van de helft van de opbrengst van deze dag profiteren projecten in onder meer Honduras, Tanzania en Congo. De andere helft komt ten goede aan de eigen gemeente.

Tekst: Leni Paul, foto's Arjen Vos

(advertentie)

Lees vorig bericht

Wassen, knippen en föhnen op Wellantcollege

Lees volgend bericht

Sint zet zaterdag voet aan wal in Kudelstaart


2 Reacties

 • Dag Leni en Arjen,

  Wat een super leuk verslag! Het blijft zo nagenieten van onze geweldige Bazardag! Bedankt en met vriendelijke groet, Jaap van Leeuwen.

 • Met veel plezier heb ik jullie verslag gelezen en de foto’s bekeken.
  En wat een SUPER opbrengst!!, Gefeliciteerd allemaal!!
  Met nog veel meer plezier bezocht ik vorige week de Bazar.,
  het was weer één groot feest ik kom er graag voor uit Friesland en dus oant sjen tot volgend jaar.
  “bij leven en welzijn ” (zou mijn moeder gezegd hebben)

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *