RBV met en tegenover Staat in rechtszaken

Boeing 747 over de Stommeermolen (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Omwonenden van Schiphol, verenigd in de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV), mengen zich ook in het hoger beroep van het kort geding, waarin KLM en International Air Transport Association (IATA) eisen voorlopig minstens 500.000 vluchten per jaar uit te mogen voeren. Dit geding in hoger beroep dient op 21 juni in Amsterdam.

RBV kiest opnieuw de kant van de Staat die het aantal vluchten wil verminderen. In het kort geding van 21 maart kregen Staat en RBV daarin geen gelijk. Beide partijen zeggen nu een andere uitspraak te verwachten op goede gronden.

Tegenover
RBV en de Staat staan enkele dagen later, op dinsdag 4 juli, tegenover elkaar in een rechtszaak waarin RBV onder meer eist dat de Staat zich houdt aan de geluidsnormen van de World Health Organisation (WHO).

Op deze dinsdag wordt eerst beoordeeld of RBV in deze procedure inderdaad voor de belangen van de omwonenden mag opkomen. Als dat het geval is – de voorzieningenrechter in Haarlem en de raadsheren in Amsterdam vinden kennelijk van wel – volgt later de inhoudelijke behandeling. Die moet volgens RBV sowieso minder vliegbewegingen en nachtvluchten tot gevolg hebben.

Onderhoud Aalsmeerbaan
Overigens heeft Aalsmeer met ingang van afgelopen maandag tot en met 31 mei minder last van vliegtuighinder omdat de Aalsmeerbaan voor onderhoud gesloten is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin