Radiomakers het beste in liedjes raden

Woensdagavond werd de draad weer opgepakt van 'Popquiz Aalsmeer', het evenement dat drie jaar geleden voor het laatst werd gehouden en onder meer vanwege de verbouwing van De Oude Veiling tijdelijk in de ijskast was gezet. De avond werd georganiseerd en gepresenteerd door 'Radio Aalsmeerders' Ron Leegwater en Meindert van der Zwaard, die dat overigens op persoonlijke titel deden. Dat het team radiocollega's er met de eerste prijs vandoor ging was misschien niet verrassend al was het verschil tussen de nummers één, twee en drie minimaal.

Ongeveer een maand geleden zag de Facebookpagina 'Popquiz Aalsmeer' het levenslicht, een paar dagen later was er al sprake van een deelnemersveld van twaalf teams en een paar dagen geleden meldde de organisatie dat de inschrijving was gesloten: het maximum was bereikt. Deze woensdag streden uiteindelijk zeventien teams om de eerste plaats. Daar elke ploeg uit tussen de vier en zes personen bestond, was de bovenzaal van De Oude Veiling goed gevuld.

170 punten
De Popquiz werd in zes ronden gespeeld. In totaal vielen er 170 punten te verdienen. De heren van der Zwaard en Leegwater hadden echt werk gemaakt van deze popquiz, getuige alleen al de namen van de verschillende rondes met thema's als De zomer voorbij, Vervoersmiddelen en Vinyl Live. Tussendoor werd nog een Bløf-gerelateerde individuele ronde gespeeld. Deze werd gewonnen door Lianda van der Schilden, teamlid van 'Bijna goed', bestaande uit Radio Aalsmeervrijwilligers.
 
Last Christmas
Het raden van de liedjes in de verschillende categorieën was goed voor avondvullend vermaak. De meeste deelnemers struikelden over de gitaarles, waarbij riffjes herkend moesten worden van klassieke hits als 'Stairway to Heaven' en 'Michelle'. Maar ook op Kerst Achteruit werden de tanden stuk gebeten. 'Last Christmas' van achter naar voren afgespeeld, bleek toch ineens een stuk minder herkenbaar dan de oorwurm die het feitelijk is. En is het nou een hit van Wham of van George Michael? Dat kon zomaar weer een puntje schelen.
 
Leegwater en Van der Zwaard, met een beetje fantasie de Aalsmeerse versie van het Top2000café duo Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis, presenteerden de avond enthousiast en met zichtbaar plezier. Wel was het voor de variatie leuk geweest als de quiz nog een of meerdere kennisonderdelen zou hebben bevat. 
 
And the winner is…
Na een paar spannende rondes, waarbij de teams elkaars resultaten moesten nakijken, was het tijd voor de einduitslag. Met 145 punten behaalde team Cowbell de derde positie; team Magnificent Five sloot met 146 punten aan met de tweede plaats.
 
De overall winnaar was team Bijna Goed (foto bovenaan), gevormd door medewerkers van Radio Aalsmeer dat met 148 punten de hoofdprijs binnen sleepte in de vorm van een een borrel met bittergarnituur in De Oude Veiling voor het hele team.
 
De poedelprijs was voor team Wijn(ig), dat het moest doen met een score van 79 punten. 
 
Team Aalsmeer Vandaag ging tevreden naar huis. Met een zesde positie en een score van 117 punten, had het vijftal het helemaal niet slecht gedaan, vonden ze zelf.
 
Op 6 februari vindt op dezelfde locatie weer een nieuwe editie plaats van de Popquiz.
 
Tekst Mariëlle Wegman/Arjen Vos 
 
Foto's: (vanaf boven) Ron Leegwater en Meindert van der Zwaard met de winnaars van de popquiz, Ron Leegwater tijdens de ronde waar singektjes geraden moeten worden, menig deelnemer kon het niet laten een stukje luchtgitaar te spelen. Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Cacio Pepe. 
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin