Punt achter WMO-samenwerking met Uithoorn

Wat in 2009 zo mooi begon als het samenwerkingsverband G2 met Uithoorn, is per 1 januari 2015 formeel voorbij. Groot nieuws is dat niet meer, wel een mijlpaal. Daarmee komt er een einde aan de samenwerking van de buurgemeenten op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en van Werk en Inkomen.

Medewerkers, taken en middelen gaan op 1 januari over van de G2-organisatie naar de ambtelijke organisatie van Amstelveen en Aalsmeer. Alles is volgens de gemeente “in goed overleg geregeld” met Uithoorn, dat financieel gecompenseerd is.

Reeds in 2012, nog geen drie jaar na de start, besloot de gemeenteraad van Aalsmeer uit de G2 te zullen treden. Dit omdat de beoogde nauwere samenwerking met Uithoorn vastgelopen was en de ambtelijke fusie tussen Amstelveen en Aalsmeer zich in een stroomversnelling bevond.

Natuurlijk moment
B&W is “altijd zeer tevreden” geweest over de samenwerking binnen de G2, meldt een gemeentelijk persbericht. De datum van 1 januari 2015 is een “natuurlijk moment” om over te stappen volgens B&W.

Dit omdat dan “een groot deel van de zorgtaken van het rijk overgaat naar de gemeenten”. Bewoners kunnen straks bij één loket terecht met hun zorgvragen. “In de kwaliteit van de dienstverlening zullen bewoners er niets van merken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel