Project ‘Happy Stones’ geadopteerd door De Kunstploeg

De reeds ingeleverde happy stones in het raadhuis( Foto gemeente Aalsmeer)

Door: redactie. Het project ‘888 Happy Stones voor 888-jarig Aalsmeer’ gaat uitgevoerd worden door De Kunstploeg. Het kunstenaarscollectief heeft volgens de gemeente het meest creatieve en passende voorstel om te komen tot een door de samenleving gecreëerd klein monument. Daarmee wordt het project anders ingevuld dan vooraf bedoeld was.

Het plan van De Kunstploeg is om, als de coronamaatregelen het toelaten, een aantal inlopen in de burgerzaal van het gemeentehuis te organiseren waar workshops worden gegeven zodat bewoners actief met elkaar aan de slag kunnen. Plaatselijke scholen en zorgcentra worden in de activiteiten betrokken en ook Gewoon Doen van Ons Tweede Thuis is één van de partners van De Kunstploeg.

Blije stenen op gekke plekken
De Kunstploeg ziet op een centrale plaats in de Burgerzaal een verzameling van 888 bewerkte stenen voor zich. Deze collectie wordt in de loop van 2022 gepresenteerd zodra het project is afgerond en de coronamaatregelen het toelaten. Bezoekers wordt bij de onthulling gevraagd een steen uit de verzameling mee te nemen en deze ergens in Aalsmeer achter te laten. De Kunstploeg denkt dat zo alle buurtschappen voorzien worden van blije stenen op gekke plekken.

Foto in plaats van meubelstuk
Voor de stenen weer gaan zwerven wordt er door een professionele fotograaf een foto gemaakt van de collectie van 888 stenen. Deze foto, die vermoedelijk ergens in het raadhuis een plek zal krijgen, is uiteindelijk het finale kunstwerk dat overblijft. Daarmee wordt afgestapt van het oorspronkelijke idee dat de 888 stenen worden verwerkt in een meubelstuk.

Kleurige boodschap
De burgemeester geeft aan blij te zijn met de invulling die De Kunstploeg aan het project gaat geven. “Het wezen van de Happy Stones is doorgeven van jouw blijheid en vrolijkheid aan een ander,” zegt Oude Kotte, “dat de stenen na het vormen van een monument weer gaan zwerven, is een extra element dat ons aanspreekt in deze plannen.” De burgemeester hoopt dat het monument een kleurrijke afspiegeling van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart wordt. En daarmee een hoopvolle wens zal zijn voor de toekomst. “We willen met het kleine monument van Happy Stones iets blijvends doorgeven aan de komende generaties. Een kleurige boodschap uit het verleden, toen we nog maar 888 jaar waren.”

Steun voor sociale initiatieven
Het college gaat in het kader van het Happy Stones project en het 888-jarig bestaan van Aalsmeer, acht lokale sociale initiatieven steunen met elk 888 euro. Bezoekers die aan het eind van het project een steen meenemen uit het raadhuis mogen één van de initiatieven op een longlist aanwijzen. De acht initiatieven met de meeste stemmen krijgen ieder het bedrag.

Happy Stones maken
Tot besluit geeft de gemeente tips om Happy Stones te maken: Zoek een mooie steen en beschilder deze op de manier die jij leuk vindt. Gebruik wel verf of stiften die watervast zijn. Is je steen klaar, laat hem goed drogen. En vergeet niet als je klaar bent er een laagje vernis, nagellak of ander beschermlaagje overheen te doen. Inleveren kan in de burgerzaal van het gemeentehuis waar een tafel staat om de stenen op achter te laten.

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 16 december 2021

Lees volgend bericht

Auto te water bij ongeval Machineweg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *