Pramenrace ongehinderd groot feest

Door: Arjen Vos. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water. Waar de weersverwachtingen op donderdag nog reden gaven tot grote zorgen, bleken de onweersluchten op het moment suprème als sneeuw voor de zon opgeklaard en kon de 36e Pramenrace gewoon doorgang vinden.

Aalsmeer en omgeving liep op alle plaatsen uit om ergens langs het water de bonte stoet te bewonderen en zich ook te verwonderen over zoveel creativiteit. Met het thema ‘Cartoons’ konden de teams wel wat. Al waren er velen ongeveer op hetzelfde idee gekomen. Verschillende variaties waren er op Karton, Popeye, Asterix en Obelix, the Flintstones, De Zware Jongens en 101 Dalmatiërs. En wat het thema ook is, altijd lukt het sommige deelnemers om er piemels in te verwerken. Een beetje platvloers hoort misschien bij de optocht van de platbodems maar zo stijlvol as de praam met Kuifje en de Raket naar de Maan of de hemelsblauwe Oldtimer kunnen toch meer waardering van het publiek rekenen. Dat geldt ook voor de hoeveelheid decibel aan boord. De bejaarden van het Zorgcentrum, grepen steevast naar de oren wanneer er weer een vaartuig dreunend het hoekje omkwam. Niet alle oudjes zijn doof maar sommigen zouden het na gisteren geworden kunnen zijn. Dat er geen fanfare meer meevaart heeft, zo vertelde iemand die het weten kon, te maken met deze overdosis geluid. “We komen er met ons blaaswerk gewoon niet bovenuit…”

Voor wie het gemist heeft of nog wil nagenieten; we laten de Pramenrace in delen aan u voorbij trekken. Als eerste de serie van Jaap Maars op de Pontweg, het Praamplein en Jachthaven Dragt. Zie de gallery onder de advertentie van Christiani Vino e Cibo

 

 

2 reacties

  1. Ik wil de Feestweekcommissie namens de appartementen Bloemendaal aan het Molenpad hartelijk bedanken voor de fijne feestweek. Met name de seniorenmiddag, maar ook dat de vrijwilligers vanwege de geluidsblootstelling steeds de hekken hebben verplaatst.
    Toch ook iets wat jullie mee kunnen nemen bij de evaluatie: Waarom moesten overdag die schijnwerpers branden! Ze schenen zowel overdag als snachts in de appartementen!
    Kan bij de Pramenrace rookontwikkeling worden verboden? Veel mensen langs de sloot hebben hier last van. Maar voor de rest top!

  2. We hebben echt weer genoten van de pramenrace en wat een prachtig weer hadden ze. Tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin