Praamplein schoongeveegd

René Martijn en Bart Schmidt borstelen het plein schoon

Door: Arjen Vos. Bij de organisatie van de Feestweek kriebelt het al een tijdje maar nu het allemaal wel heel erg dichtbij komt, wordt het voor hen nog spannender. Volgens het draaiboek moet het Praamplein vanaf vandaag door de gemeente schoon opgeleverd worden. Dat is gelukt. Al had het vanwege de voorraad bakstenen die hier opgeslagen lag voor de bestrating van de Zijdstraat nog heel wat voeten in de aarde om aan die opdracht te voldoen. Nu alleen nog zorgen dat auto’s elders geparkeerd worden en de feesttent kan erop.

Hoofd Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Bart Schmidt veegde dinsdagmiddag samen met Feestweekvoorzitter René Martijn symbolisch de laatste zandkorrels op. Niet met de bezem of stoffer en blik maar met oog voor detail en behulp van tandenborstels. Als een kleine kwinkslag naar de oproep om het Praamplein ’tandenborstelschoon’ over te dragen aan het Feestweekbestuur. Vanaf vandaag (woensdag) moeten parkeerverbodsborden duidelijk maken dat hier de komende kleine twee weken geen auto’s geplaatst mogen worden. Staan ze er nog wel als de tentbouwers arriveren, dan worden ze weggesleept naar het parkeerterrein bij de Waterlelie.

Weekmarkt naar Raadhuisplein
Overigens wordt de weekmarkt op dinsdag 5 september verplaatst van het Praamplein naar het Raadhuisplein waar op die dag een (gedeeltelijk) parkeerverbod geldt.

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin