Powerboatrace spektakel voor weinig publiek

(Bevat filmpje) De powerboatrace die afgelopen zondag plaatsvond had meer publiek verdiend. Het spektakel was wellicht iets te zuinig aangekondigd. De flinke westerbries deerde de racers, tien deelnemers in twee verschillende klassen, niet. Wat wel deerde was een botsing tussen twee boten. De gebroeders Nap kwamen met elkaar in botsing de waarbij hun boten beschadigd raakten en een van de jongens met lichte verwondingen naar het ziekenhuis moest.

Het incident, wat gelukkig redelijk goed afliep, was slechts een klein smetje op het verder prima verlopen evenement. Mensen uit de nabij gelegen Hornmeer kwamen halverwege de races toch eens kijken waar dat motorgeluid vandaan kwam. De boten gingen, vliegend over de golven langs de Kudelstaartseweg, voorbij de watertoren en weer terug naar de pier waar een ponton was neergelegd als aanlegsteiger.

De wedstrijd maakte deel uit van het NK. Het kampioenschap is een reeks van zes wedstrijden, telkens op een andere locatie. De racers kwamen uit verschillende delen van het land. Winnaar bij de T250 (15 PK) werd Hannah van Arkel.

Foto's en film Arjen Vos (zie ook de gallery)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel