Poolse delegatie op werkbezoek

De Poolse en Aalsmeerse delegatie bij Gouwerok (Foto Gemeente)

Door: redactie. Donderdag 17 november wapperde de Poolse vlag voor het raadhuis in Aalsmeer ter ere van het werkbezoek van de Poolse (waarnemend) ambassadeur Piotr Samerek. De delegatie bestond verder uit consul-generaal Katarzyna Smoter en consul Adam Jaworski. Burgemeester Gido Oude Kotte, wethouder Robert van Rijn en gemeentesecretaris Sjoerd Vellenga zorgden voor de ontvangst.

De delegatie was vooral geïnteresseerd in de werk- en woonomstandigheden van Poolse werknemers. Daarvoor is een tweetal bedrijven bezocht waar niet alleen seizoenswerk verricht wordt maar de Poolse gemeenschap een duurzaam onderdeel van het bedrijf uitmaakt.

Scheepswerf Gouwerok
Als eerste werd een bezoek gebracht aan scheepsbouwer Gouwerok. De delegatie werd hier rondgeleid door eigenaar Esther Gouwerok en Michel Vermeulen. Omdat het hier om gespecialiseerd werk gaat is het voor deze scheepswerf belangrijk medewerkers langer aan het bedrijf te verbinden. Daarom werken zij zoveel mogelijk met dezelfde mensen die regelmatig naar Polen terug gaan maar daarna weer naar Aalsmeer komen om in de scheepswerf te werken.

Celieplant
Hierna ging het gezelschap naar Celieplant op Greenpark waar zij werden ontvangen door directeur John Celie. Veel Poolse medewerkers van het bedrijf wonen tijdens hun werk bij Celieplant in de Flowertower naast het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin