Pompoenen gezocht… en gevonden!

De pompoenenspeurtocht in de Zijdstraat trok afgelopen zaterdag een groot aantal speurneuzen naar het dorp. Het door Meer Aalsmeer georganiseerde evenement werd geholpen door het weer. Een stralend herfstzonnetje en een temperatuur van boven de 20 graden maakten deze dag tot de warmste oktoberdag ooit gemeten.

Ongeveer 100 kinderen deden mee aan de wedstrijd waaraan een aantrekkelijke prijzenpot verbonden was. Vier kaartjes voor de Efteling was de eerste prijs. Daarnaast werden er diverse tickets voor het Crowntheater weggegeven en ook hadden de winkeliers uitgepakt met diverse waardebonnen. Reden genoeg om op pompoenenjacht te gaan.

Middenstanders
Die pompoenen waren daags tevoren door de organisatie in een 20-tal etalages neergelegd. Niet al te lastig verstopt, ook de kleinste kinderen moesten ze immers goed kunnen vinden. Door de naam van de winkel te noteren, leerden de deelnemers al op jonge leeftijd welke middenstanders er zoal in dorp te vinden zijn.
 
Spannend
Menig kind trok in Halloween-uitrusting ten strijde. Er waren zelfs ouders die de gelegenheid slim aangrepen als onderdeel van een kinderpartijtje. Zo hoefden ze zelf geen speurtocht uit te zetten. De speurtocht duurde van een tot drie uur. Bij het inleveren van de kaart moest er ook een telefoonnummer worden achtergelaten waarop de organisatie tussen vier en vijf uur zou kunnen bellen. Dat was voor de deelnemers een spannend uurtje. Wie gebeld werd, kon de prijs direct in ontvangst komen nemen.

Foto: in Halloween-achtige kleding speuren de kinderen naar pompoenen. Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook de galerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel