Poeloever weer spic en span

Lichtpuntjes in sombere tijden. Het is soms even zoeken maar ze zijn er zeker wel. Onze aandacht werd vanmorgen getrokken door Cees van Leeuwen die al wandelend de oever van ‘De Poel’ van afval ontdeed. De poelschoonmaak van SPIE mag dan van de baan zijn, Cees steekt graag op eigen initiatief de handen uit de mouwen om dit kleine stukje Aalsmeer weer toonbaar te maken.

“Ik wandel hier vaak met mijn hond en erger me dan aan het vuil wat hier ligt,” vertelt Van Leeuwen, “op een gegeven moment dacht ik: als ik hier toch aan het wandelen ben, kan ik net zo goed een vuilniszak meenemen en het opruimen. Helemaal als het lekker weer is. Ik ben nu de schaamte voorbij en doe dit regelmatig. Daarbij laat ik mijn hond wel thuis. Dat is zo’n kleine witte, die zou er alleen maar vuil van worden als hij aan deze kant van het dijkje moet lopen.”

Ondanks de vuilnisbak die verderop bij de steiger met uitnodigende klep geopend staat, is er altijd genoeg zwerfafval over voor Cees om op te ruimen. Kennelijk blijft het voor sommige passerende mensen teveel moeite om op de juiste manier van een blikje, flesje of wat voor rommel dan ook af te komen.

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: Digitaal

Lees volgend bericht

Nieuwe initiatieven om coronatijd door te komen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *