Plaatsgenote schreef fleurig boekje

Afke Borgman (foto Jaap Maars)

Door: de redactie. We kennen de Aalsmeerse Afke Borgman van haar creaties op het gebied van de bloemsierkunst, van haar veelzijdig schilder- en tekenwerk, van haar arrangeurswerk op de vroegere Bloemen Vaktentoonstelling en van haar creaties op het helaas niet meer uitrijdende bloemencorso, maar dat ze ook kan schrijven was ons tot nu toe niet bekend. Vorige week verscheen haar fleurig en mooi uitgevoerde boekje waarin ze zich in honderd bladzijden creatief heeft ‘uitgeleefd’.

Het resultaat is een boeiende uitgave waarin, zo schrijft Afke, een inkijkje wordt gegeven in haar leven. “Het is opgedragen aan mijn vijfjarige kleinzoon Aiden” zo lezen we op de eerste bladzijde van het boekje. “Zo krijgt hij een goede indruk van de tijd waarin zijn ouders en grootouders hebben geleefd”, aldus Afke Borgman, die onder andere een indruk geeft van haar verblijf in het sanatorium Amsterdamse Gooise Ziekenhuis al waarin ze in de jaren vijftig met tuberculose werd opgenomen. Over die laatste periode publiceerde het dagblad Trouw een interview met haar waarop destijds veel reacties werden ontvangen.

Belangrijke onderscheiding
Veelzijdig zijn de onderwerpen die in deze uitgave aan de orde komen. Ook vader Gijs Borgman krijgt terecht aandacht. Hij had een belangrijke rol in het verzet tijdens de laatste wereldoorlog. Uit handen van Prins Bernhard werd hem en zijn vrouw destijds een belangrijke onderscheiding overhandigd. Het tweede deel van het boekje bestaat uit non-fictie verhalen, boeiende ‘verzinsels’ geschreven in een verrassende, speelse stijl. Prachtige foto’s van zowel artistiek bloemwerk als ook van het teken- en schilderwerk verluchtigen het boekje dat in een beperkte oplage en in eigen beheer is uitgegeven. Total Copy Service verzorgde de lay-out en het boekje is voor €19,50 te koop bij Boekhuis Aalsmeer.

Foto’s Jaap Maars

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin