Pingpongen in Gaffelstraat dankzij Lara en Esmé

“Gewoon omdat het leuk is om te doen,” zegt de tienjarige Lara Nap. Samen met haar buurmeisje Esmé de Vries, van twaalf, nam zij het initiatief. Ze wilden zo graag een tafeltennistafel in de wijk. Door de samenwerking van Stichting Leefomgeving Schiphol en de burgemeester is het hen gelukt. Gistermiddag werd de tafel officieel in gebruik genomen. Nu nog de afwerking om niet in de modder te hoeven spelen, dan is het veld aan de Kudelstaartse Gaffelstraat/Stuurboordstraat echt af.

Lara en Esmé zijn augustus 2018 met een petitie en een handtekeningenlijst door de wijk gegaan om steun voor hun idee te verzamelen. “Heel veel ouders hebben getekend,” zegt Esmé, “iedereen vond het een goed idee.” Een moeder valt haar bij: “Dat blijkt ook wel, we hebben al volwassen gespot die ‘s avonds een lekker potje kwamen tafeltennissen.”

De burgemeester heeft SLS er bij betrokken en nu, driekwart jaar later, is de mooie groene tafel een feit. Helaas zijn er in de korte tijd dat de fafel er nu staat ook personen geweest die het nodig vonden de tafel te beschadigen. Een dikke kras ontsiert de nieuwe tafel.

Modderpoel
De openingswoorden van Jaap Overbeek, voorzitter van de Dorpsraad, zijn kort en ook burgemeester Nobel heeft geen lange speech. Hij roept buurtbewoners op om geen honden op het veld uit te laten en wenst de jeugd hele fijne uurtjes. De meiden zeggen tegen hem: “Er moeten wel tegels omheen, want nu zijn er al kuilen en als het regent staan die zo vol met water en is het een modderpoel.” De tegels om de tafel en het paadje worden geregeld, verzekert Nobel.

Goede partij
Gewapend met een tube kit, wordt namens de stichting door Joost Wagemakers een naamplaatje geplakt en woordvoerder Alexander Smal wenst de wijkbewoners erg veel plezier. Vooral de kinderen zijn blij met de korte speeches want ze willen graag zien hoe het potje pingpong’ van Lara en Esmé tegen de burgervader verloopt. De Burgemeester maakt weinig kans tegen de jeugd en moet met 21-12 de zege laten aan de meiden. “Maar,” zegt Lara, “hij deed het best goed.”

Tekst en foto's Mandy van der Zwaard

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin