Pierre’s Pennenstreken: ‘Stressstemming’

Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Pierre Tuning. Pennenstreek 380. Keuzestress, wie heeft daar geen last van? Het is teveel,  je wordt stapelkrankzinnig van de niet meer af te krabben wij-hebben-het-beste-met-u-voor-types op de verkiezingsborden. Ja, 40 jaar geleden wisten we het wel, toen Koot en Bie (‘kloot en debiel’) het liedje van de Tegenpartij zongen:

Samen voor ons eigen
Laat de rest de rambam krijgen
Geen gezeik, iedereen rijk
Nooit meer op de lat
Want d’r zijn centen zat

Toen was het nog satire, in deze wanhooptijd heeft de Bruine Leugenkaravaan inmiddels ook Dorpsstraat Ons Dorp (de Bloemhof) aangedaan. De Boldootkar is via de Barteljorisstraat met een schare aanhangers op weg naar A-Kerkhof. Want als je straks wekenlang met een pijpje door je keel aan de beademing ligt, dan weet je wie de plaatsbekleder van Magere Hein op aarde is. Niks bijzonders, zo’n griepje; er gaan nu eenmaal altijd mensen dood.

Ontkenning
Wat heerlijk is het, problemen op te kunnen lossen door ze te ontkennen. Wij hebben vrije meningsuiting en kunnen iedereen de schuld geven. Van alles. Iedereen, behalve ‘ons eigen’. In de eerste plaats de leugenpers, daar moet wat aan gedaan worden. We slaan journalisten in elkaar. Zeker als ze onze flauwekul niet nabauwen. NPO, NOS, VPRO de NRC, de Volkskrant, Het Parool of hoe die linkse troep mag heten, het werk onmogelijk maken. We zullen die zogenaamde onafhankelijke pers wel eens laten zien wat de waarheid is. Ze worden betaald van onze centen. Het is heel simpel: de waarheid is wat wíj zeggen en wie dat tegenspreekt, wordt ontslagen – of erger.

En we zullen ze krijgen, de moslims die ons leven verzieken. Beurzen open, grenzen dicht. We laten ons niet meer overspoelen door een vloedgolf aan tsunami’s van zwarte pieten en islamieten. We zullen ze leren onze taal te leren en dan smijten we ze eruit.

En foute rechters ontslaan we ook. Behalve als hun uitspraken in ons voordeel uitvallen. Dan zegeviert het recht – dat nuttig is voor ons soort volk.

De oude tijden komen weerom! Slaet op den trommele van dirredomdom! Van vreemde smetten vrij, stem op mij!

Kiezen
Bij deze verkiezingen krijgt de stemgerechtigde heel wat voor zijn kiezen. Alle partijen zijn voor betere zorg, meer woningbouw, goed onderwijs en meer veiligheid op straat. De keuze is moeilijk. Maar het is zonneklaar: wie niet!

Een pessimist hoort de laarzen al klinken in de straten van Ot en Sien. Een optimist ziet Ot en Sien, samen met Sjors en Sjimmie en Sama, een stralende toekomst tegemoet gaan, na een heerlijke jeugd en een fantastische opleiding.

Er valt wat te kiezen. Maar wat, wie is dat ‘wat’…?

Foto archief AV/Arjen Vos

Eén reactie

  1. Grappig (of typerend), de mededeling van de gemeente:
    ‘Behoort u tot de coronarisicogroep? Dan heeft u de mogelijkheid uw stem eerder uit te brengen. Dat kan op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021. Hiervoor is een beperkt aantal stembureaus geopend.’ ZONDER ERBIJ TE ZEGGEN DAT HET OM MAAR TWEE STEMBUREAUS GAAT: 1. GEMEENTEHUIS; 2. PROOSDIJHAL. Dat is het ‘beperkte aantal’!
    De zwakke en/of bejaarde doelgroep die ‘gewoon’ wil stemmen, kan van heinde en verre hiernaartoe komen. Op woensdag zijn er dan VIJFTIEN dichtbij zijnde stembureaus geopend. Zie: https://www.aalsmeer.nl/bestuur-organisatie/publicatie/verkiezingen_stembureaus_stembureaus-op-woensdag-17-maart-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel