Pierre’s Pennenstreken: Natte droom

Over twee jaar zitten we op het droomstrand naast de droomwatertoren uit te kijken naar de droompier die de golven breekt van de droom-Grote-Poel. Ons gemeentebestuur heeft gekozen voor de droomvariant van het Waterfront.
 
Het wordt druk op de Kudelstaartseweg. Die wordt omgetoverd in ‘een aantrekkelijke wandel- en fietsboulevard langs het water’. Het aantal parkeerplekken voor auto’s en fietsen wordt uitgebreid, maar: het profiel van de weg blijft ongewijzigd.
 
Op onderstaande externe link is op de pagina’s 10 en 11 precies te zien hoe het gaat worden. In de ‘oksel’ van de golfbreker is een gat gepland, waar het water doorheen kan stromen – om blauwalg tegen te gaan.
 
 
Op een foto van de Poelschoonmaak van 2017 (boven) is te zien hoeveel zwerfvuil uit de Westeinder wordt opgehaald. In dat jaar was dat ruim vier ton afval waaronder veel plastic.
 
Het is niet aan te nemen dat de waterrecreanten intussen veel zindelijker zijn geworden. Dus je houdt je hart vast, als straks de (noord-)westerstorm op het Droomwaterfront losbuldert en de blikjes en flesjes gaan aanspoelen.
Nu al is dat Surfstrandje vaak ernstig vervuild door zon-en-wateraanbidders die hun rotzooi achteloos achterlaten en de vuilnisbakken overvol zijn. Nog afgezien van de hondenstront die niet wordt opgeruimd.
Het zal noodzakelijk blijken een permanente badmeester/toezichthouder/schoonmaker aan te stellen. Anders zou de natte droom van onze bestuurders wel eens een nachtmerrie kunnen worden.
 
Links:
 
Foto archief AV

Pierre Tuning is onder meer oud-NOS journalist, kunstminnaar, boekenschrijver, oud-raadslid en kritisch volger van alles wat er in Aalsmeer gebeurt.

 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel