Pierre’s Pennenstreken: Eenkamerwoningen

Er zijn plannen om in Aalsmeer honderden eenkamerwoningen te bouwen. Ze worden van alle gemakken voorzien: een kleine badkamer met wc, een koelkastje en een tv met tientallen keuzekanalen. En ze zijn gemeubileerd: twee bedden (met de mogelijkheid voor de plaatsing van een logeer- of kinderbed), een hangligkast en een bureau met een paar stoelen.

Er is wel de mogelijkheid voor het zetten van koffie en thee, maar er kan niet worden gekookt. Maaltijden worden bereid in een centrale keuken en kunnen in een grote gemeenschapszaal worden genuttigd. Daar is ook een bar aanwezig, waar met bezoekers een drankje kan worden gebruikt.

Bij het gebouw komt een ruime parkeergelegenheid en het (hoogwaardig!) openbaar vervoer is op loopafstand.

Kortom: de eenkamerwoningen zijn een ideale oplossing voor de woningnood onder starters.

Toch zijn er enkele problemen. De voornaamste zijn: de hoge huur – en de korte termijn van de huur. Zo kan de huur van een eenkamerwoning wel oplopen van 80 tot 100 euro per dag. Dat is voor de woningzoekende Aalsmeerder natuurlijk niet op te brengen – ook niet met huursubsidie.

Kijk naar het onlangs verrezen Renaissance-gebouw, 250 kamers op de hoek van de Jac.Takkade en de Bosrandweg. De kamerhuur ligt al gauw in de genoemde prijsklasse.

Soortgelijke gebouwen worden gepland op de hoek van de Lakenblekerstraat en de Legmeerdijk (395 kamers), op de hoek van de Dorpsstraat en de Burgemeester Kasteleinweg (150 kamers) en op Greenpark (500 kamers).

Meer dan duizend eenkamerwoningen in één klap erbij! Maar niet voor de Aalsmeerders…

Links: Aalsmeer in trek bij hotelbouwers

Tekst Pierre Tuning

Foto: Renaissancehotel, foto archief AV

(advertentie)

 

4 reacties

 1. Stapel 395 tiny houses op in één gebouw, en je hebt een hotel. Als die ‘onder de vliegtuigen’ ligt – en is dat niet bezwaarlijk voor hotelgasten, waarom zou dat voor ’tiny-woningbewoners’ wel een probleem zijn?

 2. We hadden eens een bijeenkomst in Bacchus over kleine woningen.
  Hoe staat het met de TINY HOUSES? Voor starters en/ of ouderen.
  En verplaatsbaar.

  Hartelijk,
  Bram Landzaat

 3. Tja, hotels vergelijken met woningen is een beetje appels met peren vergelijken. ;Daarbij komen de hotels onder de vliegtuigen, daar wil je geen woningen bouwen. Dat ze wat gaan doen met die braakliggende stukken grond lijkt mij prima. Alleen wat voor soort gebouw zal het worden?

 4. Klik eens op de link. Dan wordt misschien duidelijk om welke plannen het precies gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin