Peter van den Bergen nieuwe Prins Carnaval

Kudelstaart heeft het carnavalsseizoen zaterdag ‘officieel’ geopend met een 11e van de 11e feest. Carnavalsvereniging De Pretpeurders had weer van alles uit de kast getrokken om de feestvierders het naar hun zin te maken.

Er werd gedanst, gehost, gezongen en vele polonaises doorkruisten de zaal van het Dorpshuis.Het was een gezellige drukte. 

Een Carnavals (bord)spel
Naast feestvieren waren er ook een paar ceremoniële zaken, waaronder het bekendmaken van het thema voor 2016. En dat is geworden: een ‘Carnavals (Bord)spel’. De creatievelingen kunnen weer aan de slag om leuke wagens of groepen te bedenken en te maken voor de optochten in Poelgilderdam.

Voorafgaand aan het feest zaterdagavond gaf de carnavalsvereniging via verschillende kanalen hints over het thema en iedereen kon ernaar raden. Uit de goede antwoorden is een winnaar getrokken die een vrijkaartje voor het prinsenbal heeft gewonnen. 

Nieuwe Prins Carnaval
Een belangrijk onderdeel was de installatie van de nieuwe Prins Carnaval, want na twee jaar nam Prins Eduard den Eerste officieel afscheid. Voor de komende twee jaar kan de Raad van Elf rekenen op het enthousiasme en inzet van Peter van den Bergen. Hij is benaderd door afgevaardigden van de Raad en heeft volmondig ja gezegd tegen deze ‘belangrijke’ functie. 

Ieder jaar dragen de jeugdprins en –prinses hun taken over aan een nieuwe prins en prinses. Dave en Lisa worden voor 2016 vervangen door Don en Fleur, die er erg veel zin in hebben. 

Nieuwe prinses
Prins Carnaval wordt in Kudelstaart altijd bijgestaan door maar liefst twee prinsessen. Joan Kluinhaar legt haar taak als prinses neer en daarom is de Raad op zoek naar een nieuwe prinses die samen met Lisa Bon de honneurs mag gaan waarnemen tijdens alle festiviteiten. 

En er waren meer wijzigingen. Afscheid werd genomen van Raadslid Bianca van Duren, maar Ragnar van Beek en Maarten van Amsterdam werden verwelkomd om het team te komen versterken.

Sponsoractie
Naast feestvieren organiseert Carnavalsvereniging De Pretpeurders onder andere ook het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Kudelstaart. Daarvoor gaan de vrijwilligers deze week langs de deuren voor een collecte. Maar dit, en nog meer activiteiten zoals het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi, wordt gefinancierd door sponsors en donateurs.

Interesse om de maatschappelijke club te steunen? Kijk dan op hun website voor meer informatie.

Foto's: Kudelstaarters weten wat carnaval vieren is (foto's Arjen Vos) zie ook de gallery

– advertentie – 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel