Peter en Petra 50e Buurtgezin

Jorica Adriaanse en wethouder Bart Kabout met Peter en Petra van den Nouland (Foto Gemeente)

Door: redactie. Buurtgezinnen koppelt sinds 2019 gezinnen die steun kunnen gebruiken aan stabiele gezinnen in de buurt. Afgelopen week vond de 50e koppeling plaats: een jong gezin krijgt ondersteuning van Peter en Petra van den Nouland, die een opa- en omarol gaan vervullen. Zij kregen een taart van wethouder jeugdzaken Bart Kabout.

Buurtgezinnen brengt gezinnen bij elkaar en begeleidt hen naar een zo ideaal mogelijke match. Dankzij subsidie van de gemeente kunnen steun- en vraaggezinnen kosteloos deelnemen. Jorica Adriaanse, coördinator bij Buurtgezinnen, ging eind vorig jaar op zoek naar steun voor een jong gezin. De vader van het gezin nam in november 2022 contact op met Buurtgezinnen. Op dat moment was de moeder zeven maanden zwanger van hun tweede kindje. De ouders keken uit naar de komst van de baby maar hadden ook zorgen over de toekomst. Moeder kampt met ernstige migraine en heeft daardoor met regelmaat steun nodig. De opa en oma zijn verhuisd naar het buitenland. Omdat de ouders hun kinderen graag een opa en oma gunnen die een actieve rol kunnen spelen in hun leven zoals samen op pad, naar de speeltuin, voorlezen of kijken bij het afzwemmen, legden ze hun vraag voor aan Buurtgezinnen.

Wederzijdse klik
In december 2022 nemen Peter en Petra van den Nouland uit Kudelstaart contact op met Buurtgezinnen, naar aanleiding van een stukje in de krant. Zij vinden het belangrijk wat voor een ander te betekenen en het idee van Buurtgezinnen spreekt hen erg aan. Jorica vertelt hen over het jonge gezin dat hulp zoekt en het komt tot een kennismaking waarbij sprake is van een wederzijdse klik. Na de geboorte van de baby is er veel contact met elkaar en de tweede kennismaking volgt snel.

Afgelopen week is de start van deze koppeling gevierd. Wethouder Kabout overhandigde een taart en een cadeautje aan beide families. Daarna hebben de families de afspraken over de steun op papier gezet, en geproost op een mooie toekomst met elkaar.

Steungezinnen gezocht
Buurtgezinnen is op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft. De ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Informatie is te vinden op de website van buurtgezinnen.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel