Persoonlijke kavels André van Duin trekpleisters Kudelstaartse veiling

De vijftiende editie van de veiling 'Kudelstaart voor Kudelstaart' staat in de steigers. Over anderhalve week barst het spektakel in het Dorpshuis weer los waarbij gehoopt wordt op een mooie opbrengst voor de plaatselijke verenigingen en stichtingen. André van Duin, een van de bekendste inwoners van het dorp, overhandigde persoonlijk een aantal mooie kavels voor de veiling.

Van Duin, al sinds een jaar of zes lid van het comité van aanbeveling van de veiling, doneert jaarlijks een aantal bijzondere spullen van zichzelf. Dit keer zijn het verschillende boeken, foto’s en beeldjes. Door de komiek zelf voorzien van een handtekening om de authenticiteit te garanderen.
 
Warm hart
Het bestuur van ‘Kudelstaart voor Kudelstaart’, is erg blij met de geste van de ‘overbuurman’. Van Duin brengt de zomermaanden in een ark aan de westeinderplassen door en mag zich dus een half jaar lang inwoner van Kudelstaart noemen. Volgens veilingbestuurder Arie de Vos draagt van Duin de veiling een warm hart toe. “We hebben hem ook gevraagd langs te komen op de veiling maar dat gaat niet lukken. Hij staat momenteel weer in het theater,” aldus De Vos.
  
Kwart miljoen
Inmiddels wordt de laatste hand aan de veiling gelegd. Het aantal kavels is gestegen tot zo’n 330 stuks. Het totaalbedrag van de voorgaande veertien veilingen, bedraagt inmiddels 247.000 euro. Op 9 mei zal de grens van een kwart miljoen euro worden doorbroken. Dat bedrag is en wordt door Kudelstaartse bedrijven en inwoners bijeengebracht voor Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen.
 
Lokale clubs
Ook dit jaar kan het lokale verenigingsleven weer profiteren van de opbrengsten uit de veiling. Aanvragen voor financiële ondersteuning  van goed onderbouwde projecten kunnen tot en met aanstaande zaterdag 2 mei worden ingediend via een formulier op de website
 
Cheque voor RKDES
Uit de opbrengst van de veiling van vorig jaar werd afgelopen week penningmeester Jan van Leeuwen van RKDES verblijd met een cheque van 1500 euro. Eppo Buskermolen, bestuurslid van Kudelstaart voor Kudelstaart overhandigde de cheque. Deze zal deels worden besteed aan de aanschaf van een digitaal TV-scherm een laptop voor wedstrijduitslagen en standen. Dat gebeurde tot voor kort nog op een ‘schoolbord en stift’. Een ander deel van het bedrag gaat naar een mobiele geluid- en muziekinstallatie voor de handbal in de sporthal.
 
Foto's (boven): Andre van Duin staat achter de veiling, (midden): het veilingbestuur danst en zingt op de hit 'happy', voor een promofilmpje voor 'Kudelstaart 777' (onder): Eppo Buskermolen (l) overhandigt Jan van Leeuwen van RKDES een cheque van 1500 euro. (Foto's Veiling KvK)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel