PACT Café duikt in ‘sociale wijkteams’

Sociale wijkteams. Wat doen ze? Hoe werken ze? Is Aalsmeer er klaar voor? Waarom heeft niet elke wijk een wijkcoach zoals in Amstelveen? Hoe werken mantelzorgers/ vrijwilligers en wijkteams samen? Daarover gaat het PACT Café woensdagavond, waarop drie gastsprekers hun kijk op het fenomeen sociale wijkteams geven. Gemeenteraadslid Wilma Scheltema zal uit de doeken hoe de progressieve partij er zelf over denkt.

De sociale teams vloeien voort uit de nieuwe organisatie van de zorg per 1 januari 2015. In opdracht van de gemeente, verantwoordelijk voor het grootste deel van het zorgpakket, moeten de teams ervoor gaan zorgen dat de nieuwe aanpak in goed banen wordt geleid.

Vier inleiders
Eerste inleider Janny Oosterloo, die voorzitter is van ouderenorganisatie ANBO Aalsmeer, vertelt hoe de gemeente de teams inricht. Ook beantwoordt ze de vraag of Aalsmeer klaar is voor het overnemen van de zorgstaken van het rijk.

Vervolgens gaat Elena Nabatova van Vita welzijn en advies in op de rol van de wijkcoach, die allereerst preventief is. Derde gastspreker is Margo Rijerkerk van de Vrijwlligerscentrale Aalsmeer. Ze vertelt over de rol van vrijwilligers in de huidige 'participatiemaatschappij' en hoe mantelzorgers en vrijwilligers zich verhouden tot sociale wijkteams.

Discussie
Wilma Scheltema, die voor PACT zorg in haar takenpakket heeft, zal een pleidooi houden voor kleinschaligheid in de wijkzorg en voor preventie en vroege signalering van eventuele zorgproblemen.

Het PACT Café, in Bacchus, is een initiatief van de progressieve partij PACT Aalsmeer ter stimulering van het maatschappelijk debat. Jaarlijks houdt de partij diverse PACT Cafés, over uiteenlopende onderwerpen.

Voor de pauze zijn er inleiders, erna is er gelegenheid voor discussie. Presentator en gespreksleider op 19 november is Stefanie van Vliet.

Tijdstip: woensdag 19 november 20.00 uur
Adres: cultureel café Bacchus, Gerberastraat 4, 1431 SG Aalsmeer
Toegang: vrij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin