Ozzy loopt het vaakst weg

(Foto: Arjen Vos)

Door: redactie. Je hebt kattenliefhebbers en je hebt kattenhaters. Grootste nachtmerrie voor de liefhebbers is tot de ontdekking komen dat je poezelige huisdier de benen genomen heeft. Grote irritatiefactor voor de haters is daarentegen de confrontatie met poesvermistposters aan lantaarnpalen of de oproep in een weekblad of iemand weet waar Simba, Spooky of Ozzy (…) uitspookt.

In een tijd dat met behulp van technologie alles kan worden bijgehouden, heeft ook huisdierenwaakhond PetRadar een data-analyse losgelaten op de vermiste katten in het land. Uit die analyse blijkt dat Aalsmeer in 2023 te maken heeft gehad met 41 vermiste katten waarvan er uiteindelijk weer 34 werden verenigd met hun baasje.

Terugvindpercentage
De kans dat Aalsmeerse baasjes hun vermiste kat terugkrijgen is daarmee 83 procent. Dat is flink hoger dan het Nederlands gemiddelde van 72 procent. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Aalsmeer is drie dagen en zes uur. De langste tijd dat een baasje in onzekerheid heeft moeten verkeren, was een maand en 21 dagen.

Zin in avontuur
De dag waarop de meeste katten van huis vertrokken is woensdag, met de maand mei als piekperiode (zes vermistmeldingen). Volgens de deskundigen van PetRadar is dit fenomeen te verklaren omdat in veel mensen na de winter hun ramen en deuren openzetten en de kat zin heeft in avontuur. Ook verdwijnen katten sneller wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten nemen sneller de benen als hun thuisomgeving verandert.

Volgens PetRadar is het weglooprisico ook hoger als je kat Ozzy heet. In Aalsmeer staat deze naam met drie registraties bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen. Waarbij het ook kan zijn dat het telkens dezelfde kat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel