OV Op Maat stopgezet, gemeente zoekt alternatief

Bushalte voor OV Op Maat Drie Kolommenplein (Foto Arjen Vos)

Door: klaas Leegwater. Begin dit jaar met aardig wat publiciteit aangekondigd op de gemeentewebsite en in de lokale media is de pilot ‘OV op Maat’ inmiddels een stille dood gestorven met een paar regels tekst in de vorige week door het college vastgestelde bestuursrapportage. Het openbaar vervoer, georganiseerd door Connexxion, is stopgezet omdat de pilot niet geslaagd is, zo schrijft het college. De gemeente kijkt of er een alternatief kan worden gevonden.

Openbaar vervoer op Maat (minibus of auto) werd in december 2021 gelanceerd nadat de nieuwe dienstregeling van Connexxion van start ging. De lijnbussen reden voortaan niet meer door het dorp maar over de nieuwe busbaan. Met ‘OV op Maat’ werd een nieuwe vorm van openbaar vervoer geïntroduceerd waarmee mensen voordelig, voor een ritprijs van €1,65, vanaf zeven haltes naar het nieuwe busstation aan de Burgemeester Kasteleinweg en Aalsmeer-Centrum (Drie Kolommenplein) konden komen, en vice-versa.

Wethouder Van Rijn bij de start van OV Op Maat  (Foto gemeente)

Klachten
Toenmalig verkeerswethouder Robert van Rijn had bij de lancering vertrouwen in een succesvol verloop. “Een goede aanvulling op de nieuwe dienstregeling.” Het betrof een pilot van zes maanden met mogelijk een verlenging van een half jaar. Een aantal inwoners uitte klachten over het vervoer, onder meer dat er geen opstapplaats was in het Oude Dorp. Omdat er te weinig gebruik gemaakt van de dienst trok Connexxion eind van de zomer de stekker uit het project.

Wmo vervoer of AutoMaatje
Totdat Connexxion/gemeente met een mogelijk alternatief komt kunnen mensen die slecht ter been zijn, gebruikmaken van het Wmo vervoer. Mensen die op een andere manier minder mobiel zijn, kunnen ook gebruikmaken van ANWB AutoMaatje. Deze vervoersservice bestond vorige maand in Aalsmeer/Kudelstaart tweeënhalf jaar. Op 25 oktober werd er een mijlpaal bereikt met de vijfhonderdste rit. 

3 reacties

 1. Wat een aanfluiting het OV.
  Het zal lastig zijn voor Aalsmeerders, maar als Kudelstaarter heb je helemaal een probleem.
  Dit zou toch beter moeten kunnen?!

 2. Halte halte vervoer zoals dat ook is in de haarlemmermeer. Uitgevoerd door de wmo uitvoerder. Is een alternatief.

 3. Verbazingwekkend dat dit alternatief niet geslaagd is!
  Vanaf het begin een onzalig plan geweest, bedacht door niet gebruikers van het OV.
  Als de gemeente zegt nu over een mogelijk alternatief te gaan denken, hoop ik dat er gepraat gaat worden met inwoners die, om daadwerkelijk zelfstandig te kunnen participeren in de samenleving, snakken naar een goed alternatief.
  Bedenk daarbij dat niet alleen het dorp onbereikbaar is met het OV, maar eigenlijk de meeste woonwijken in Aalsmeer zonder zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin