Oudste, Nobel én André van Duin knippen Rozenholm open

[Bevat filmpje] Het was een niet-alledaags tafereel gistermiddag om tien voor half vier: de oudste bewoonster mevrouw Van Nierop, burgemeester Jeroen Nobel én… André van Duin knippen met vereende krachten het lint door ter opening van de nieuwe entree van Rozenholm. Daarmee startte Rozenholm officieel de viering van het 20-jarig bestaan. De rest van de week feesten de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers nog even door.

De nieuwe ingang (tot gisteren was Rozenholm alleen via de entree van het Zorgcentrum Aelsmeer bereikbaar) staat symbool voor het nieuwe elan van het verpleeghuis. Voor de gelegenheid zaten veel bewoners buiten, en, voor zover dat onmogelijk was, op de eerste verdieping boven de entree. In de “skybox” zoals locatiemanager Rita Braam het treffend noemde. In een openingswoordje ging ze kort in op de geschiedenis en de nieuwe zorgvisie van Rozenholm (klik hier voor interview).

Enorme mijlpaal
Medewerker Nick Doorn omschreef de komst van de entree en de veranderingen in de werkwijze als een “enorme mijlpaal”. “Het heeft veel energie gekost en veel voor ons betekend, omdat we nu anders werken. Maar we zijn er supertrots op. Al is het niet zonder slag of stoot gegaan. Rita heeft het weer geflikt!”

Wie dacht dat André van Duin iets zou zeggen, kwam bedrogen uit. Hij deed dat althans niet voor de microfoon. Wel had de populaire komiek, zanger en acteur voor alle bewoners een hartelijk woord over. Dat werd zichtbaar gewaardeerd. Braam vond het dan ook “ongelooflijk leuk” dat Van Duin gehoor had gegeven aan haar uitnodiging om de officiële openingshandeling te verrichten.

Betrokkenheid
Ook de burgemeester sprak enkele woorden. Nobel stond stil bij het grote aantal belangstellenden dat op de opening was afgekomen. “Dat is het mooie van Aalsmeer – al die mensen passen nog niet in vier Rozenholmen. Het geeft hun betrokkenheid aan, iets wat tegenwoordig steeds meer nodig is.”

Foto's: beelden van de opening gistermiddag buiten bij de nieuwe entree van Rozenholm. (foto's en film Arjen Vos)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin