Ouders opgevoed met maaltijd en theater

Afgelopen maandag werden ouders in het Dorpshuis getrakteerd op een maaltijd en een theatervoorstelling. Het driegangendiner was bereid door hun kinderen, het totale programma een activiteit van JOGG Aalsmeer.
 
Wortelsoep vooraf, een wrap als hoofdgerecht en yoghurt met appel, kaneel en honing als dessert. Onder leiding van Daniëlle Jonker (Soep Aalsmeer) en Brenda Watchman kregen de kinderen in de middag in een kookworkshop de fijne kneepjes van het gezond koken bijgebracht. De maaltijd ging er goed in. Zowel de ouders als de kinderen lieten maar weinig over.
 
Voorvechtster
Na de maaltijd was er tijd voor dans. Denise Kroes, het plaatselijk aanstormend dans- en zangtalent, had een 'waterdans' met de kinderen ingestudeerd. Zo'n twintig kinderen, hoofdzakelijk afkomstig van De Zuidooster en De Graankorrel, hadden zich van tevoren opgegeven. Onder hen ook kinderburgemeester Sophie, voorvechtster voor gezond eten, drinken en goed bewegen. Wethouder Van der Hoeven was namens de gemeente aanwezig om het belang van deze activiteit uit te leggen.
 
Terwijl de kinderen een extra danslesje kregen voorgeschoteld, werden de ouders getrakteerd op een stukje opvoedtheater. “Voor je het weet zijn ze groot” was de titel. Tal van herkenbare opvoedscenes werden geprojecteerd. Tussendoor was er ruimte voor discussie.
 
Blij met partners
De gemeente kijkt tevreden terug op het evenement. “Het gaat ons om gezond eten en bewegen aantrekkelijk te maken voor jongeren. Daar willen we graag meerdere partijen bij betrekken We zijn daarom blij met alle partners die ons hierin ondersteunen zoals Sportservice Haarlemmermeer, GGD Amsterdam, Zorg en Zekerheid, Albert Heijn en Levarht,” aldus de afdeling Voorlichting.
 
Foto's: kinderburgemeester Sophie en wethouder Van der Hoeven delen soep uit, daarna doen de kinderen hun 'waterdans'. Foto's Arjen Vos
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin