Ouders in actie voor veiliger oversteek Beethovenlaan

De verkeerssituatie Dreef-Beethovenlaan-Gluckstraat is niet echt een van de meest overzichtelijke die onze gemeente rijk is. Nu schoolgaande kinderen sinds ruim een maand dagelijks dapper naar school trappen, onder andere vanuit de Hornmeer naar de Triade, ondervindt men hinder van de genoemde verkeerssituatie. Zo ook Minke de Jager, die de toestand aldaar ronduit gevaarlijk vindt.

De Jager, moeder van Triade-scholiertjes, is van mening dat de gemeente het kruispunt moet aanpakken en veiliger moet maken voor de jeugdige fietsertjes. Om dat te bewerkstelligen is de bezorgde moeder samen met andere ouders een online-petitie gestart. In deze petitie lezen we: “Het kruispunt Beethovenlaan / Gluckstraat / Dreef in de Hornmeer is een gevaarlijk en onduidelijk kruispunt. Nu er veel meer kinderen deze route moeten fietsen vanwege de nieuwe school aan de Dreef is een duidelijkere maar vooral veiligere situatie gewenst.”

De schuine streep op het wegdek van de kruising suggereert volgens Minke de Jager een soort rijrichting van Gluckstraat naar De Dreef, maar biedt vooral schijnveiligheid.

Haaientanden
De omschrijving van het doel van de petitie luidt als volgt:
We verzoeken de Gemeente Aalsmeer een veilige situatie te creëren op dit kruispunt. Een veilige situatie is bijvoorbeeld de Beethovenlaan naar de Dreef als voorrangsweg te maken met haaientanden bij de Gluckstraat en het laatste deel van de Beethovenlaan (ten hoogte van Ons Tweede thuis).”

U vindt de petitie van Minke hier, ondertekenen kan nog tot 16 december dit jaar. Op het moment van schrijven heeft de petitie 215 ondertekeningen binnengehaald. 

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto's: de verkeerssituatie bij de Dreef/Gluckstraat/Beethovenlaan (foto's Arjen Vos) 

(advertentie)

Eén reactie

  1. Als deze verkeerssituatie niet echt overzichtelijk is voor een kind, en dus gevaarlijk, vraag ik mij af of het wel zin heeft als je je kind fietsen leert. Zo wordt een kind nooit een volwaardig deelnemer aan het verkeer. Naast leren fietsen en de verkeersregels, is het ook het juist leren inschatten van de verkeerssituatie een must. Daar doen haaientanden niets aan af. Als een kind ouder wordt blijft het niet rondjes draaien in de Hornmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin