Ouderensoos Kudelstaart ziet Abraham

Iedere donderdagmiddag komen belangstellenden naar de Ouderensoos in Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart. Ze gaan jokeren, klaverjassen of gewoon gezellig met elkaar praten onder het genot van een kopje koffie. En dat al vijftig jaar, want de Ouderensoos ziet deze maand ‘Abraham of Sarah’.

Wethouder zorg Ad Verburg kwam naar het feestje op donderdag 11 september en overhandigde voorzitter Riet Pothuizen een klein cadeau in de vorm van een financiële bijdrage. De wethouder is onder de indruk van de ontmoetingsplek voor ouderen. “Het is mooi te zien dat deze ouderensoos al zo lang bestaat in het dorp. Het is een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan.”

Feestelijke middag
Dat er die middag een feestje werd gevierd in het Dorpshuis was duidelijk. Buiten prijkten de ballonnen al. Iedereen werd getrakteerd op een hapje en een drankje en de middag werd extra feestelijk door een optreden van shantykoor De Marconisten uit Leimuiden.

Elke donderdagmiddag wordt er fanatiek gekaart en ieder jaar wordt er een kerstdiner georganiseerd. De kaarters komen uit Kudelstaart, Aalsmeer, Leimuiden en zelfs uit Roelofarendsveen. “Het oudste lid is 91 jaar,” aldus bestuurslid Nico de Ron. “Iedereen is welkom en niet-mobiele mensen worden door een groepje vrijwilligers opgehaald.” 

Foto: wethouder Ad Verburg overhandigt het bestuur van de Ouderensoos Kudelstaart een envelopje (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin