Oud-burgemeester Hoffscholte ontroerd met eigen weg

Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze bij leven een straatnaam naar zich kregen vernoemd. Het overkwam oud-burgemeester Joost Hoffscholte vanmiddag. Niet alleen draagt de weg zijn naam, hij mocht het bord ook zelf onthullen.

Naast brandweerboot JIM, naar de initialen van zijn voornamen, is er nu dus ook een weg met zijn volledige naam. En het bijschrift 'Burgemeester van Aalsmeer 1985-2007'. De band met de brandweer blijkt ook twaalf jaar na zijn pensionering nog hecht. Brandweercommandant Jos van der Wal was bereid gevonden met de ladderwagen uit te rukken en de voormalig eerste burger een rondvlucht boven zijn eigen weg te geven alvorens hij tot de onthulling overging. Gewapend met nijptang werd de tie-rip kordaat doorgeknipt waarna de gemeentevlag van het nagelnieuwe bordje verwijderd kon worden. Onder applaus van zijn familie, de huidige burgemeester en wethouders en een handvol overige belangstellenden.

Echte verbinder
Dat juist deze weg wordt vernoemd naar Hoffscholte is niet zomaar. De oud-burgemeester was gedurende de 22 jaar dat hij de gemeente bestuurde een echte verbinder. De weg waarvan het eerste stukje nu klaar is, moet straks de verbinding vormen tussen Aalsmeer-Oost en -Centrum. Op de vraag wat het voor hem betekent dat juist deze weg naar hem vernoemd is, antwoordde Hoffscholte het ontroerend en  bijzonder eervol te vinden. Waarna ook andere belangstellenden in het bakje van de ladderwagen mogen plaatsnemen voor een bijzonder uitzicht over dit deel van Aalsmeer.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin